Προς επαναλαμβανόμενες απεργίες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Μετά τις καθημερινές στάσεις εργασίας, οι εργαζόμενοι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα συνεδριάσουν την Τετάρτη (13/6), προκειμένου να αποφασίσουν νέες 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

propoli

Η απόφαση των εργαζομένων για τις απεργίες είναι η ύστατη αντίδραση, καθώς το υπουργείο Οικονομικών δεν εξετάζει καν το σχέδιο ενίσχυσης και στελέχωσης, ώστε να ανταποκρίνεται επαρκώς στις αυξημένες ανάγκες εποπτείας της αγοράς.

Η κακή εικόνα ξεκίνησε κυρίως με τα όσα συνέβησαν στην υπόθεση της Folli – Follie και την εκ των υστερών αντίδραση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η τελευταία αποφάσισε την αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής, αφού η διοίκηση της Folli – Follie δήλωσε αδυναμία παροχής στοιχείων μετά από 20 ημέρες και ενώ τις πρώτες ώρες της κρίσης δεν είχε καν προσέλθει στα γραφεία της Επιτροπής.

Μετά την υπόθεση της Folli – Follie, ακολούθησε το κλείσιμο μια χρηματιστηριακής, γεγονός που αναδεικνύει την ανάγκη αυξημένης εποπτείας, καθώς σε περιόδους που θα αυξηθεί ο τζίρος, ανάλογα περιστατικά πιθανότατα να οδηγήσουν σε χρεοκοπίες.

Ενδεικτικό της σύγχυσης και της αδιαφορίας που επιδεικνύει η διοίκηση της κεφαλαιαγοράς είναι το γεγονός, ότι ο κεντρικός υπολογιστής δεν λειτουργούσε, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην μπορούν να λειτουργήσουν τους υπολογιστές τους.

Loading