Αχτσιόγλου: «Πολύ σύντομα και η ρύθμιση για χρέη προς την εφορία»

«Είμαστε σχεδόν έτοιμοι από άποψη τεχνικής επεξεργασίας να καταθέσουμε εντός Απριλίου το σχετικό νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία» δήλωσε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

propoli

Όπως είπε, η ρύθμιση αυτή «θα δώσει πολύ μεγάλη ανακούφιση σε δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους. Θα περιλαμβάνει κούρεμα βασικής οφειλής – κι αυτό είναι το καινοτόμο στοιχείο-, κούρεμα προσαυξήσεων κατά 85% και στη συνέχεια αυτή η νέα μειωμένη οφειλή θα μπορεί να αποπληρώνεται σε έως 120 δόσεις με ελάχιστη δόση τα 50 ευρώ».

Στο περιθώριο συνάντησής της με τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε πως η ρύθμιση αυτή θα δώσει διέξοδο και σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες που βρίσκονται σε ηλικία συνταξιοδότησης κι έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις, αλλά δεν μπορούν να λάβουν σύνταξη λόγω των χρεών τους. «Μ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να λάβουν σύνταξη και να αποπληρώνουν την οφειλή τους μέσα από μια μικρή παρακράτηση, που θα γίνεται από το ποσό της σύνταξης κάθε μήνα. Είμαστε σχεδόν έτοιμοι και εντός του Απριλίου θα γίνει η νομοθέτηση. Πολύ σύντομα θα ακολουθήσει και η ρύθμιση για τα χρέη προς την εφορία, όπως έχουμε ήδη εξαγγείλει. Η ρύθμιση για τα ασφαλιστικά ταμεία θα περιλαμβάνει όλα τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί έως τα τέλη του 2018. Όλα τα χρέη θα μπορούν να ενταχθούν» δήλωσε η υπουργός Εργασίας.

Και οι εξαγγελίες Πετρόπουλου

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα και ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, ανέφερε πως η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα λειτουργήσει πριν από το Πάσχα.

Loading