Δεσμεύτηκαν λογαριασμοί για την υπόθεση της Marfin

H ανακρίτρια της υπόθεσης που αφορά την τράπεζα Marfin, δέσμευσε σήμερα τους λογαριασμούς και τις θυρίδες της Αγγελικής Φράγκου.

propoli

Με έγγραφο της ανακρίτριας η οποία διενεργεί έρευνα για την υπόθεση «επισφαλών» δανείων εταιρειών από την “Marfin”, δεσμεύθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες της πλοιοκτήτριας, Αγγελικής Φράγκου καθώς και των εταιρειών IRF European Finance Investments με έδρα τις Βερμούδες και Amadeus.

Η δέσμευση έγινε με αφορμή την κύρια ανάκριση που διενεργείται σχετικά με έγκριση και χορήγηση χρηματοδότησης από την (τότε) τράπεζα Marfin προς την IRF European Finance Investments υπό όρους που δύναται να θεωρηθούν επισφαλείς λόγω ανεπαρκών εγγυήσεων.

Η υπόθεση αφορά ποσό ύψους 178 εκ. ευρώ και σχετίζεται με τη χρονική περίοδο από το 2006 και μετά.

Η δίωξη

Η ποινική δίωξη για την υπόθεση ασκήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 από τους εισαγγελείς, Γιάννη Δραγάτση και Αντώνη Ελευθεριανό και αφορούσε το κακούργημα της απιστίας. Στρέφονταν κατά του (αποβιώσαντος) επιχειρηματία, Ανδρέα Βγενόπουλου και ακόμα 14 στελεχών της τράπεζας Marfin (μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων).

Στρέφονταν κατά του (αποβιώσαντος) επιχειρηματία, Ανδρέα Βγενόπουλου και ακόμα 14 στελεχών της τράπεζας Marfin (μέλη επιτροπών πιστοδοτήσεων).

Το υπό έλεγχο δάνειο φέρεται να χορηγήθηκε για να αγοραστούν από την επενδυτική εταιρεία μετοχές του ομίλου MIG και MRB, του ομίλου δηλαδή που άνηκε η τράπεζα η οποία χορηγούσε το δάνειο.

Κατά τη δίωξη για τη χορήγηση του δεν υπήρχαν εξασφαλίσεις, ενώ φέρεται να μην έχει αποπληρωθεί. Η δίωξη αφορά και την κ. Φράγκου για ηθική αυτουργία στην απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Loading