Επαναπατρίστηκε στην Κίνα καταζητούμενος για υπεξαίρεση 28 εκατ. γιουάν

Επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος, στην Κίνα, ένας καταζητούμενος ο οποίος είχε διαφύγει στις ΗΠΑ, για υπεξαίρεση ποσού, το οποίο ξεπερνά τα 28 εκατομμύρια γιουάν.

propoli

Ο Τζενγκ Τσουανγκουάν, γεννήθηκε το 1957, και ήταν πρώην γενικός διευθυντής εταιρίας ακίνητης περιουσίας στην κεντρική επαρχία Χουνάν. Κατηγορείται ότι καταχράστηκε την ηγετική του θέση για να υπεξαιρέσει περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας ενώ το 2015 διέφυγε στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την υπηρεσία που είναι αρμόδια για τον επαναπατρισμό καταζητούμενων και την ανάκτηση περιουσίας και που τελεί υπό το κεντρικό συντονιστικό όργανο κατά της διαφθοράς.

Η κινεζική αστυνομία στη συνέχεια ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του Τζενγκ και ζήτησε από την Interpol να εκδώσει Ερυθρά Αγγελία σε βάρος του.

Η επιστροφή του Τζενγκ στην Κίνα, αποτελεί ένα από τα λαμπρά παραδείγματα στον τομέα της συνεργασίας μεταξύ των αρχών των ΗΠΑ και της Κίνας.

Τον Ιούλιο, ο Σου Τσαοφάν, ο βασικός ύποπτος σε μια υπόθεση υπεξαίρεσης 485 εκατ. δολαρίων, τη μεγαλύτερη υπόθεση κλοπής τραπεζικών κεφαλαίων από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας το 1949, επέστρεψε στην Κίνα ύστερα από 17 χρόνια παραμονής στις ΗΠΑ.

Loading