Η Ελλάδα διεκδικεί την κατοχύρωση του «γύρου»!

Μέχρι τις 22 Μαρτίου τίθεται σε διαβούλευση ο φάκελος για την αναγνώρισης του «Γύρου» ως το πρώτο Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν (ΕΠΙΠ), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ).

propoli

Ο φάκελος κατατέθηκε από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ) στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ. Ενστάσεις κατά των αιτήσεων καταχώρισης ή τροποποίησης μπορούν να υποβάλλουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν έννομο συμφέρον και είναι εγκατεστημένα στην ελληνική Επικράτεια.

Οι ενστάσεις υποβάλλονται εντός της οριζόμενης προθεσμίας, στη Διεύθυνση Συστημάτων Ποιότητας, Βιολογικής Παραγωγής και Γεωγραφικών Ενδείξεων, Τμήμα ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ και άλλων Συστημάτων Ποιότητας.

Τι εννοούμε «γύρος»

Ως «Γύρος» εννοείται είτε το προϊόν που αποτελείται από ωμές φέτες κρέας που μπορεί να είναι είτε χοιρινό, είτε από κοτόπουλο, είτε βόειο, είτε πρόβειο, κωνοειδούς σχήματος, είτε τα κομμάτια κρέας που έχουν προέλθει από την έμψηση και τον τεμαχισμό του ωμού προϊόντος κωνοειδούς σχήματος.

Διάμετρος κωνοειδούς προϊόντος: Ανάλογα με το μέγεθος του Γύρου: μπορεί να είναι από 17 έως 60 cm και το ύψος από 30 έως 80 cm ανάλογα το βάρος του ωμού γύρου.

Loading