Κοινωνικό μέρισμα: Δεν ανοίγει την Τρίτη (4/12) η πλατφόρμα

Παρά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα περί του αντιθέτου, η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα δεν πρόκειται να ανοίξει την Τρίτη (4/12), αλλά μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

propoli

Τη σχετική αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), Αναστάσιος Τάγαρης, με δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

«Αύριο αναμένεται να δημοσιευθεί η ΚΥΑ και στη συνέχεια να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα όπως πέρσι», δήλωσε σχετικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πάντως, η καταβολή του μερίσματος στους δικαιούχους «αναμένεται να γίνει στις 14 Δεκεμβρίου», ενώ «η πλατφόρμα δεν θα κλείσει μετά, προκειμένου να κάνουν αιτήσεις όσοι δεν προλάβουν ή αντιμετωπίσουν προβλήματα».

Συμβουλές για το κοινωνικό μέρισμα

Προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με τους δικαιούχους, ο κ. Τάγαρης συνέστησε σε όσους πολίτες είχαν πρόβλημα πέρσι σε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ να πάνε στα ΚΕΠ να τα διορθώσουν τώρα και να μην περιμένουν να ανοίξει η πλατφόρμα.

Ερωτηθείς για τους συνταξιούχους άνω των 70, διευκρίνισε ότι η αίτηση θα «τρέξει» αυτόματα. Ωστόσο, πρόσθεσε πως εάν δουν ότι δεν τους έχει καταβληθεί, τότε θα μπορούν να κάνουν αίτηση για να το λάβουν.

Loading