Κύπρος: Πενταετής αποκλεισμός Μπόμπολα

Πενταετή αποκλεισμό από δημόσια έργα επέβαλε η Κύπρος στη Helector Cyprus Ltd (ΗΛΕΚΤΩΡ), θυγατρική της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ, συμφερόντων Μπόμπολα. Η εν λόγω απόφαση της Επιτροπής Αποκλεισμού της Κύπρου έχει αναδρομική ισχύ από τις 9 Μαρτίου 2016.

propoli

Η εν λόγω απόφαση προέκυψε μετά το σκάνδαλο με τις υπέρογκες χρεώσεις και τις κατηγορίες για μίζες σε δημόσιους υπαλλήλους, για το οποίο είχε κατηγορηθεί η εν λόγω εταιρεία και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Λεωνίδας Μπόμπολας.

Εναντίον του, εξάλλου, είχε ασκηθεί και ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος το φθινόπωρο του 2017, ενώ η σχετική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγχρόνως, προχωρά και η δίκη κατά στελεχών της κυπριακής εταιρείας, ενώ από το 2016 υπάρχει από την Κύπρο διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά του κ. Μπόμπολα. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν του επιτρέπει να βγει εκτός ελληνικών συνόρων.

Δικαιωμένος δηλώνει ο δήμαρχος Πάφου

«Η απόφαση αποτελεί την απόλυτη δικαίωση του δημάρχου Πάφου, που χαρακτηριζόταν από κάποιους ως γραφικός και ότι θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα του κράτους. Το ίδιο το κράτος δεν έλαβε υπόψη τα επαγγελματικά παραπτώματα της Helector Cyprus Ltd. Είναι μία απόφαση κόλαφος», δήλωσε στο Sigmalive ο δήμαρχος Πάφου και πρόεδρος του τοπικού ΧΥΤΑ, Φαίδωνας Φαίδωνος.

Εκείνος ήταν εξάλλου που είχε προχωρήσει στην καταγγελία και στην αίτηση αποκλεισμού της εν λόγω εταιρείας από την Επιτροπή Αποκλεισμού της Κύπρου, χαρακτηρίζοντας «ανεπίτρεπτο τη συνέχιση της σύμβασης του κράτους με εταιρείας Μπόμπολα».

Τι αναφέρει η εταιρεία του Μπόμπολα

Μετά το σημερινό αποκλεισμό, η εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία προαναγγέλλει την άμεση προσφυγή της στη δικαιοσύνη:

«Με αφορμή σημερινές αναρτήσεις στο διαδίκτυο αναφορικά με την Helector Cyprus Ltd και  την πρόσφατη εναντίον της απόφαση της Κυπριακής Επιτροπής  Αποκλεισμού από τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων στην Κύπρο ανακοινώνεται, ότι η Εταιρεία θα προσφύγει άμεσα στα Κυπριακά Δικαστήρια για την ακύρωσή της, έχει ήδη δε προβεί και σε σχετική καταγγελία προς τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος επισημαίνεται, ότι κανένα από τα υφιστάμενα στελέχη της και μέλη διοίκησης εταιρειών του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ δεν αναφέρεται στο σκεπτικό ή στο διατακτικό της πιο πάνω απόφασης, οποιαδήποτε δε σχετική  προς τούτο αναφορά σε δημοσιεύματα είναι ψευδής και παραπλανητική».

Loading