Λι: «Η Κίνα στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις του ΠΟΕ»

Ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ, δήλωσε ότι η χώρα του, από την πλευρά της συμφωνεί και στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις που έχει θέσει σε εφαρμογή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ).

propoli

Στο πλαίσιο μιας συνάντησης του ιδίου με τους επικεφαλής των έξι κορυφαίων διεθνών οικονομικών και χρηματοπιστωτικών οργανισμών στον κόσμο, που έλαβε χώρα στο Πεκίνο, ο Κινέζος αξιωματούχος αποκάλυψε ότι ο ΠΟΕ βρίσκεται αντιμέτωπος με κρίση επιβίωσης. «Κάποια από τα μέλη του θέλουν να κινηθεί αυτόνομα, ενώ κάποια άλλα θέλουν να καταργηθεί και θα ξεκινήσει και πάλι από την αρχή».

Ο Λι επεσήμανε ότι θα πρέπει να διατηρηθεί η πορεία της απελευθέρωσης του εμπορίου και δεν θα πρέπει να αλλάξουν οι θεμελιώδεις αρχές του ΠΟΕ, όπως η ανοικτή οικονομία, η διαφάνεια, η συμμετοχή όλων και η μη διακριτική μεταχείριση, ενώ ο περιορισμός της μονομέρειας και του προστατευτισμού θα πρέπει να είναι βασικός κορμός των μεταρρυθμίσεων του Οργανισμού.

«Η Κίνα στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις και τις βελτιώσεις του υφιστάμενου συστήματος, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα του ΠΟΕ και διατηρώντας παράλληλα την εξουσία του», δήλωσε ο Λι.

Loading