Οι τράπεζες θέλουν πλειστηριασμούς «λαϊκών» κατοικιών

Για την κατάσταση των «κόκκινων δανείων», τα οποία συνομολόγησαν ότι πρέπει να μειωθούν, μίλησαν οι Έλληνες τραπεζίτες στο οικονομικό συνέδριο που συνδιοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και τα Economist Events σήμερα στο Βερολίνο.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, οι τραπεζίτες, δήλωσαν ότι ναι μεν οι τράπεζες σημειώνουν πρόοδο στο πολυπόθητο ζήτημα της ρευστότητας, ωστόσο δήλωσαν από κοινού ότι το ζήτημα των ελληνικών κόκκινων δανείων, πρέπει να περιορισθεί.

Τι δήλωσαν οι Έλληνες τραπεζίτες

Από το βήμα του συνεδρίου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, σημείωσε ότι η χώρα έχει βγει μεν από το πρόγραμμα αλλά όχι και από τα προβλήματα, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, τόνισε ότι πλέον οι ελληνικές τράπεζες έχουν τα μέσα ώστε να χρηματοδοτήσουν την οικονομία της χώρας. Παράλληλα, ο Παύλος Μυλωνάς, ανακοίνωσε ότι οι καταθέσεις επιστρέφουν σταδιακά πίσω στις τράπεζες, ωστόσο τάχθηκε της άποψης ότι θα μπορούσαν να επιστρέφουν γρηγορότερα.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, δήλωσε ότι αν οι τράπεζες δεν μειώσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, δεν θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους. Έτσι, σημείωσε ότι τα κριτήρια του νόμου Κατσέλη, σχετικά με τον πλειστηριασμό πρώτων κατοικιών, θα πρέπει να καταστούν πιο περιοριστικά, ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε ότι οι τράπεζες έχουν ήδη ταχθεί υπέρ της μείωσης του ποσού των 100.000 ευρώ που έχουν τεθεί ως όριο.

Loading