Πετσοκομμένη έως και 30% η λεγόμενη «13η σύνταξη»!

«Κουτσουρεμένη» σχεδόν κατά 30% είναι η πολυαναμενόμενη και πολυσυζητημένη «13η σύνταξη», που άρχισε από την Παρασκευή (17/5) να κατατίθεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

propoli

Οι συνταξιούχοι που έσπευσαν στα ATM των τραπεζών για να εισπράξουν το «δώρο» υπέστησαν μία μικρή… ψυχρολουσία, καθώς διαπίστωσαν ότι τα ποσά που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση είναι, τελικά, μεικτά και υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου έως 22%, αλλά και σε εισφορά υπέρ υγείας 6%!

Έτσι, το καθαρό ποσό που λαμβάνει, λόγου χάρη, ένας συνταξιούχος με σύνταξη 1.100 ευρώ και φορολογείται με 15%, δεν είναι 300 ευρώ, αλλά 265.

Ακόμη και στην περίπτωση των συνταξιούχων των οποίων η σύνταξη δεν ξεπερνά τα 500 ευρώ και οι οποίοι, σύμφωνα με τις εξαγγελίες, δικαιούνται «13η σύνταξη» υπολογισμένη βάσει του 100% των μηνιαίων απολαβών τους, υπάρχουν κρατήσεις 30 ευρώ υπέρ υγείας (σ.σ. σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει παρακράτηση φόρου).

Σχεδόν ανάλογη είναι και η περικοπή του επιδόματος που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι με μεικτή κύρια σύνταξη από 501 έως 600 ευρώ. Σε αυτήν την περίπτωση, όπως είχε γίνει γνωστό από τις προηγούμενες ημέρες, οι συνταξιούχοι δικαιούνται «13η σύνταξη» ίση με το 70% της σύνταξής τους. Ωστόσο, το καθαρό ποσό που λαμβάνουν δεν είναι 420 ευρώ, όπως αναμενόταν, αλλά 394 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: Ποντάρουν και στην “ψήφο ντροπής” για την ανατροπή!

Loading