Σε κυκλοφορία τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ (vd)

Τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), αναφέροντας πως θα τεθούν σε κυκλοφορία στις 28 Μαΐου 2019.

propoli

«Τα νέα τραπεζογραμμάτια των 100 και 200 ευρώ κάνουν χρήση νέων και καινοτόμων χαρακτηριστικών ασφαλείας», ανέφερε η ΕΚΤ σε ανακοίνωσή της.

Όπως και με τις υπόλοιπες ονομαστικές αξίες, η γνησιότητα των νέων χαρτονομισμάτων εξακριβώνεται εύκολα με τρεις απλούς ελέγχους: έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία.

«Πιο καθαρά στο άμεσο φως»

«Στο ολόγραμμα στο επάνω μέρος της λωρίδας ασημί χρώματος υπάρχουν μικρά σύμβολα του ευρώ (€) που κινούνται γύρω από τον αριθμό της αξίας και γίνονται πιο καθαρά στο άμεσο φως», αναφέρει η ΕΚΤ.

Παράλληλα, τονίζεται πως στη λωρίδα ασημί χρώματος εμφανίζεται η προσωπογραφία της Ευρώπης, η βασική εικόνα που απεικονίζει τον αντίστοιχο αρχιτεκτονικό ρυθμό και ένα μεγάλο σύμβολο του ευρώ (€).

Στα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ εμφανίζεται επίσης ένας βελτιωμένος αριθμός με βαθυπράσινο χρώμα.

Παρόλο που ο αριθμός με βαθυπράσινο χρώμα παρουσιάζεται σε όλα τα υπόλοιπα τραπεζογραμμάτια της σειράς «Ευρώπη», στη βελτιωμένη αυτή μορφή εμφανίζονται επίσης σύμβολα του ευρώ (€) μέσα στους αριθμούς της αξίας.

Και οι δύο ονομαστικές αξίες έχουν πλέον το ίδιο πλάτος με τα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, ωστόσο, το μήκος τους παραμένει αμετάβλητο -όσο μεγαλύτερο είναι το χαρτονόμισμα, τόσο μεγαλύτερη είναι η αξία.

Loading