Την πόρτα ασιατικών funds χτυπά ο Τσακαλώτος

Σε Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ και Μπαλί θα ταξιδέψει τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

propoli

Αναλυτικότερα την Τρίτη 9.10.18 θα βρίσκεται στη Σιγκαπούρη και την Τετάρτη στο Χονγκ-Κονγκ όπου θα έχει σειρά επαφών με εκπροσώπους επενδυτικών οίκων.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μπαλί της Ινδονησίας για να πάρει μέρος στην Ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (12-13.10.18).

Σύμφωνα με πληροφορίες από το iefimerida.gr, ο Υπουργός Οικονομικών πρόκειται να χτυπήσει την πόρτα ασιατικών funds, μετά από το μάλλον χλιαρό ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών επενδυτικών σχημάτων, που καταγράφηκε τις προηγούμενες εβδομάδες.

Συνεχίζοντας αναφέρει ότι άνθρωποι που γνωρίζουν τα μυστικά της αγοράς ομολόγων, παρά τον τεράστιο όγκο των κεφαλαίων που διαχειρίζονται, οι Ασιάτες δεν είναι «εύκολοι», ούτε ριψοκίνδυνοι «παίκτες».

Αντίθετα, πρόκειται για επενδυτές που δεν τοποθετούνται σε τίτλους, που δεν έχουν το μίνιμουμ της επενδυτικής βαθμίδας, κοινώς το ΒΒΒ, όπου η Ελλάδα δεν αναμένεται να φτάσει στην επόμενη διετία.

Οι «μεγάλες προσδοκίες» του οικονομικού επιτελείου

Το ταξίδι του Ευκλείδη Τσακαλώτου πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 12 – 14 Οκτωβρίου, οπότε και επιδιώκεται να συναντηθεί με την επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και με άλλους θεσμικούς παράγοντες.

Στόχος των πολιτικών αυτών επαφών θα είναι η προώθηση των ελληνικών θέσεων αναφορικά με το θέμα των συντάξεων και των αντιμέτρων (σ.σ. θέσεων που θα κλειδώσουν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού όπως αυτό θα κατατεθεί στις Βρυξέλλες στις 15 Οκτωβρίου).

Το προσχέδιο θα οριστικοποιηθεί στο μεσοδιάστημα στην Αθήνα, από τον αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ Γιώργο Χουλιαράκη ο οποίος προς το παρόν δεν αναμένεται να συμμετέχει στην αποστολή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να συζητήσει με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ και για την πρόθεσή του (όπως την έχει αναδείξει γραπτώς από τον προηγούμενο Αύγουστο ο ΟΔΔΗΧ αλλά και την επανέλαβε δημοσίως σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ), για πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων με το ΔΝΤ αλλά και με την ΕΚΤ.

 

Loading