Τράπεζα Πειραιώς: Τι παρέχει το ενιαίο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για όλους τους εργαζομένους

Την παροχή ενός νέου, ενιαίου ομαδικού συνταξιοδοτικού προγράμματος στους εργαζόμενους της ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

propoli

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το νέο πρόγραμμα απευθύνεται σ’ όλο το προσωπικό της Τράπεζας, με τους ίδιους όρους για όλους τους εργαζόμενους, στο πλαίσιο του στρατηγικού της στόχου για την διαμόρφωση ενιαίου εργασιακού πλαισίου σ όλα τα επίπεδα του οργανισμού.

Το ενιαίο πρόγραμμα, θα τεθεί σε από την 1 Η Ιανουαρίου 2019, οι εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα αποταμίευσης ενός σημαντικού εφάπαξ ποσού μέχρι την συνταξιοδότηση τους.

Σε δηλώσεις του, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου, ανέφερε ότι σκοπός της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς είναι να δημιουργήσει για όλους τους εργαζόμενους στον Οργανισμό ένα σταθερό εργασιακό πλαίσιο, με βάση τις Αρχές της Υπευθυνότητας, της Αξιοκρατίας και της Διαφάνειας, διαμορφώνοντας έτσι συνθήκες σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος, το οποίο προάγει την ανοικτή επικοινωνία, την αποτελεσματικότητα και την προσωπική ανάπτυξη.

Το νέο ενιαίο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων και έχει ως γνώμονα το συμφέρον τους και την κάλυψη τωρινών και μελλοντικών αναγκών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τώρα λειτουργούσαν 9 ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα που κάλυπταν μόλις το 40% των εργαζομένων, με συνέπεια να υπάρχει ανομοιγένεια και πολυπλοκότητα.

Μέσα στο επόμενο διάστημα, οι εργαζόμενοι θα ενημερωθούν για τα ατομικά ποσά που δικαιούνται μετά την διακοπή των προγραμμάτων καθώς και τη διαδικασία καταβολής.

Ο σχεδιασμός του ενιαίου συνταξιοδοτικού σχήματος θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018 και θα αποσκοπεί στο μέγιστο δυνατό όφελος για όλους τους εργαζόμενους την βέλτιστη αποδοτικότητα του προγράμματος και την διασφάλιση της διαφάνειας στην λήψη των αποφάσεων.

Το νέο πρόγραμμα είναι καθορισμένης εισφοράς, με καταβολή εισφορών της Τράπεζας για όλους τους εργαζόμενους και δυνατότητα καταβολής έκτακτων εισφορών. Η συμμετοχή των εργαζομένων είναι εθελοντική, ενώ το νέο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα προσωποποιημένης πληροφόρησης.

Loading