Τσακαλώτος: Nα προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία και όχι τους κακοπληρωτές

Εξασφαλίστηκε το επιπλέον ποσό για να χρηματοδοτηθεί το επίδομα θέρμανσης το 2018 δήλωσε στο real.gr ο υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος προανήγγειλε την πρόθεση για μείωση της φορολογίας εισοδήματος και του ΦΠΑ στο πλαίσιο του τετραετούς σχεδιασμού της κυβέρνησης.

propoli

Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ προανήγγειλε επίσης στο real.gr ότι θα δώσει σύντομα στην δημοσιότητα το πλαίσιο προστασίας που θα προστατεύει τη πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς από τα κόκκινα δάνεια.

Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ έκανε τις παραπάνω δηλώσεις στο περιθώριο του 20ου επενδυτικού φόρουμ Captal Link και χρονικά μετά τις προειδοποιήσεις του εκπροσώπου της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο, που από το βήμα του συνεδρίου νωρίτερα επανάλαβε πολλές φορές την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν μείνει στη μέση ώστε να αποδείξει η κυβέρνηση , κυρίως στις αγορές στις οποίες θέλει να επιστρέψει, την βούλησή της να μείνει σταθερή στις δεσμεύσεις της.

Τι θα γίνει με το επίδομα θέρμανσης και το Νόμο Κατσέλη

Σε ερώτηση του real.gr αν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για το επίδομα θέρμανσης για το 2018 απάντησε ότι “θα βρεθεί επιπλέον ποσό για να χρηματοδοτηθεί το επίδομα θέρμανσης το 2018. Υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος από το υπερπλεόνασμα και από το αποθεματικό αν χρειαστεί εκεί δεν ανησυχώ» .τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το τι θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη, σε σχετική ερώτηση του real.gr αποκάλυψε ότι “επεξεργαζόμαστε διάφορες πολιτικές και θα είμαστε έτοιμοι να το ανακοινώσουμε. Θέλουμε μία ισορροπία ανάμεσα στο να προστατεύεται η κύρια λαϊκή κατοικία χωρίς να προστατεύονται οι κακοπληρωτές. Αυτή η ισορροπία είναι δύσκολη εξίσωση και θέλει λίγο ακόμη δουλειά”.

Σε άλλη ερώτηση του real.gr σχετικά την εξαγορά του δανείου του ΔΝΤ και της ΕΚΤ αποκάλυψε ότι στο άμεσο μέλλον, θα γίνει και η εξαγορά μέρους των δανείων με το ΔΝΤ και την ΕΚΤ. “Θα γίνει αρκετά σύντομα νομίζω Θα υπάρχει και σχέδιο το 2019 για την ταχύτερη αποπληρωμή ακριβών δανείων γενικότερα ως μέρος του σχεδιασμού του ΟΔΔΗΧ”,τόνισε.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι η κυβέρνηση κατηγορείται για παροχολογία είπε “Δεν καταλαβαίνω τι λένε για την παροχολογία. Γιατί πρέπει να συμφωνήσουμε σε έναν ορισμό τι είναι η παροχολογία. Να υπόσχεσαι κάτι και να μην το κάνεις; Να υπόσχεσαι πράγματα με δανεικά; Να δημιουργήσεις ένα κοινωνικό κράτος; Εάν το να δημιουργήσεις ένα κοινωνικό κράτος που δεν είχαμε είναι παροχολογία να το συζητήσουμε”.

Σε άλλη ερώτηση για την επένδυση στο Ελληνικό ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι προχωρά και ότι το τελευταίο εμπόδιο ήταν η άδεια για το Καζίνο.

“Τα τελευταία νομοθετικά εμπόδια έχουν τελειώσει. Μέσα στον μήνα περιμένω να έχει βγει η προκήρυξη” είπε χαρακτηριστικά.

Χθες, ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ στο περιθώριο του επενδυτικού συνεδρίου της Capital link είχε σειρά επαφών με ξένους επενδυτές.

Loading