«Φρένο» Ρέγκλινγκ στην κυβέρνηση για τις συντάξεις

«Θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος στην Ελλάδα φέτος, ωστόσο δεν είναι αρκετός για να χρηματοδοτήσει την πλήρη κατάργηση της περικοπής των συντάξεων που έχει συμφωνηθεί», δήλωσε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

propoli

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λουξεμβούργο, ο επικεφαλής του ESM επεσήμανε ότι δεν υπάρχει ακόμη απόφαση για την κατάργηση του μέτρου για τις συντάξεις και έκανε λόγο για διαφορετικές επιλογές που υπάρχουν στο τραπέζι.

«Θα μπορούσε να περιμένει δύο χρόνια η Αθήνα»

Ο κ. Ρέγκλινγκ σημείωσε πως δεν είναι επείγουσα η ανάγκη εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, συμπληρώνοντας πως θα μπορούσε η Αθήνα να περιμένει δύο χρόνια.

Ανέφερε εξάλλου ότι το κόστος χρηματοδότησης ιταλικών τραπεζών έχει επηρεαστεί από τις υψηλότερες αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, ενώ έχουν πληγεί και κάποιες ελληνικές τράπεζες.

«Άλλη περίπτωση η Ιταλία»

Επεσήμανε, πάντως, ότι η Ιταλία είναι διαφορετική περίπτωση από την Ελλάδα, καθώς δεν έχει τα ίδια προβλήματα που είχε η Αθήνα προ 10 ετών.

Τόνισε, δε, ότι δεν χρειάζεται πανικός για την Ιταλία, αν και παραδέχθηκε πως υπάρχει ανησυχία για τον προϋπολογισμό της Ρώμης.

Δείτε επίσης: Κάλεσε τον έλληνα πρέσβη στην ‘Αγκυρα ο Τσαβούσογλου

Loading