Αναβάλλεται η συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου

Έντονο φαίνεται πως είναι το πολιτικό σκηνικό, μετά και τις διαρροές του περιβάλλοντος Καμμένου, για μη πιθανή συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πριν από την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, την Τετάρτη 09 Ιανουαρίου.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, μετά την ένταση που σημείωσαν οι αναφορές του προέδρου των ΑΝΕΛ για «αποστάτες», αλλά και οι προειδοποιήσεις από τον βουλευτή κ. Κατσίκη, ότι οι ΑΝΕΛ όχι μόνο θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, αλλά και θα άρουν την εμπιστοσύνη τους σε αυτή, δημιουργήθηκε έντονη παραφιλολογία, γύρω από μια πιθανή συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου.

«Εκτός Ελλάδας ο Καμμένος»

«Ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται εκτός Ελλάδος. Από προχθές ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εμφανή ανησυχία γιατί οι πρωτοβουλίες Καμμένου επανακαθορίζουν τους χρόνους και οδηγούν σε αναζήτηση του προέδρου των ΑΝΕΛ, για συζήτηση από κοντά», τονίζει το περιβάλλον Καμμένου με αιχμηρό τρόπο, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση πριν από την Τετάρτη.

Από την άλλη πλευρά, πηγές της Κουμουνδούρου, τονίζουν σε σχέση με μια πιθανή απομάκρυνση των ΑΝΕΛ από τον κυβερνητικό συνασπισμό, ότι «όλα είναι ανοιχτά. Έχει τις διαδικασίες του την Τετάρτη (σσ ο Πάνος Καμμένος), θα περιμένουμε να πάρει τις αποφάσεις».

Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Καμμένος έχει συγκαλέσει εκτάκτως συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ για την Τετάρτη και ο πρωθυπουργός ανέβαλε την προγραμματισμένη για την Τρίτη συνέντευξη του στο τηλεοπτικό σταθμό Open «λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων» όπως τονίσθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ επισήμως, και η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη το απόγευμα, χρόνο κατά τον οποίο, ο πρωθυπουργός θα έχει λάβει γνώση των εξελίξεων μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κυβερνητικού εταίρου. Ωστόσο είναι προφανές ότι η αναβολή σχετίζεται με τις εξελίξεις στο μέτωπο με τους ΑΝΕΛ.

Loading