ΕΡΤ: Μέχρι και ο Πέτσας στην…Αθλητική Κυριακή

Το ότι η νέα κυβέρνηση θέλει να φέρει νέα ήθη και έθιμα στην ΕΡΤ είναι γνωστό από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της. Ωστόσο, ένα από τα ζητούμενα είναι και η όσο το δυνατόν συχνότερη εμφάνιση στελεχών της στα τηλεοπτικά πάνελ προκειμένου να ξεχαστεί η προηγούμενη…ζοφερή – κατά τη ΝΔ – προ των εκλογών εικόνα.

Αυτό βέβαια, έχει και τα μειονεκτήματά του. Η υπερ-προβολή δεν είναι πάντα καλή γι’ αυτόν που κυβερνά. Πόσο μάλλον όταν ο τηλεθεατής είναι αναγκασμένος να βλέπει πολιτικά πρόσωπα ακόμη και σε εκπομπές, όπως η…Αθλητική Κυριακή.

propoli

Στο πλαίσιο αυτό χθες, κατά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αλλά και της ιστορικής εκπομπής στη νέα εποχή, καλεσμένος δεν ήταν ούτε ο Νικοπολίδης, ούτε ο Γιαννακόπουλος, ούτε κάποιος ποδοσφαιριστής που καλείται σε αυτές τις περιπτώσεις να αναλύσει τους αγώνες και τις φάσεις.

Καλεσμένος ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (!) Στέλιος Πέτσας, ο οποίος πήγε στην εκπομπή και αναφέρθηκε στη νέα εποχή της, που «χτίζεται» από τον επικεφαλής της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα. Φυσικά ο κ. Ζούλας πήγε στην Αθλητική Εκπομπή για να μειώσει το πολιτικό κόστος της απόφασης να μην μεταδίδονται αγώνες του ΠΑΟΚ και του ΠΑΟ -παρά την αρχική συμφωνία της ΕΡΤ με τις δύο ΠΑΕ – και σε βάθος χρόνου…καθόλου αγώνες.

Μόνο που αυτό θα μπορούσε να το κάνει και ο κ. Αυγενάκης ή ο νέος γενικός γραμματέας Αθλητισμού. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και αυτό που λένε οι κακές γλώσσες πλέον είναι, ότι δεν αποκλείεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να δούμε ακόμη και τον Άδωνι Γεωργιάδη σε εκπομπή μαγειρικής ή τον υπουργό Τουρισμού να πηγαίνει ταξίδι με ανάλογες εκπομπές.

Θ.Κ. 

Loading