Καλαφάτης: «Να σταματήσουν τα πανεπιστήμια να είναι άσυλο ανομίας»

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας επισκέφθηκε την Τρίτη (16/10) ο Σταύρος Καλαφάτης. Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με τους πρυτάνεις, Στέλιο Κατρανίδη και Περικλή Μήτκα.

«Αποτελεί πλέον κοινή διαπίστωση ότι το πανεπιστημιακό άσυλο έχει μετατραπεί σε άσυλο ανομίας. Η παραβατικότητα στους χώρους των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αυξάνεται καθημερινά κι έχει εξελιχθεί σε γάγγραινα, που φοβίζει φοιτητές και καθηγητές», δήλωσε μετά τις συναντήσεις και πρόσθεσε:

«Το θεσμικό πλαίσιο που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι εντελώς ακατάλληλο και παραπέμπει σε εποχές, που ανήκουν στο παρελθόν. Σε κανένα σύγχρονο κράτος του δυτικού –και όχι μόνον- κόσμου δεν υπάρχουν αντίστοιχες διατάξεις».

«Πανεπιστήμια πραγματικές κοιτίδες γνώσης»

«Θέλουμε σύγχρονα πανεπιστήμια, πραγματικές κοιτίδες γνώσης, ιδεών και πολιτισμού. Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη τα Πανεπιστήμια να σταματήσουν να είναι άσυλα ανομίας. Είναι ρητή δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας να προχωρήσουμε σε ένα νέο, μοντέρνο θεσμικό πλαίσιο», συμπλήρωσε ο Σταύρος Καλαφάτης.