Άκαρπη απέβη η τηλεδιάσκεψη για τα κόκκινα δάνεια

Δεν απέφερε καρπούς η τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής (1/3) για τα κόκκινα δάνεια. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε μία «χρυσή τομή» για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

propoli

Έτσι, το ζήτημα παραμένει «στον αέρα», λίγες ημέρες πριν το νομοσχέδιο κατατεθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση, αναμένεται να υπάρξουν και νέες επαφές στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα και έχει αρχίσει να πιέζει ασφυκτικά.

«Έχουμε δρόμο ακόμη»

Χαρακτηριστικό του σημείου στο οποίο βρίσκονται οι συζητήσεις ήταν το σχόλιο τραπεζικού παράγοντα μετά την τηλεδιάσκεψη. «Έχουμε δρόμο ακόμη…», σημείωσε με νόημα, καταρρίπτοντας, ουσιαστικά, τη βεβαιότητα με την οποία εκφράζονταν τις προηγούμενες ημέρες στελέχη της κυβέρνησης.

Η ΕΚΤ, εξάλλου, φαίνεται πως έχει ουκ ολίγες και μάλιστα έντονες ενστάσεις για αρκετά σημεία του σχεδίου που είχε προτείνει στους θεσμούς η Αθήνα.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, πάντως, προσπαθούν να είναι καθησυχαστικοί. Αν, ωστόσο, η ελληνική πλευρά δεν καταφέρει να πείσει τους Ευρωπαίους, οι θεσμοί δεν πρόκειται να ανάψουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης.

Loading