Έρευνα για τις πολεοδομικές άδειες στο Μάτι προανήγγειλε ο Σπίρτζης

Με σημερινές του δηλώσεις, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, προανήγγειλε την έρευνα πολεοδομικών άδειών που δόθηκαν στο Μάτι Αττικής.

propoli

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ρ/σ 24/7 το κυβερνητικό στέλεχος τόνισε ότι στην περιοχή υπήρχαν πολλά πολυτελή σπίτια και κτίρια ακριβώς δίπλα στην παραλία.

Επίσης σε ερώτηση για τις πληροφορίες που θέλουν τη Νέα Δημοκρατία να στρέφεται σε αναζήτηση και ποινικών ευθυνών για τις φονικές πυρκαγιές, ο υπουργός απάντησε πως «είναι δικαίωμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να το κάνει, εάν διαπιστώσει την παραμικρή αδράνεια».

Παρ’ όλα αυτά κατηγόρησε την αντιπολίτευση για διαρροή ψευδών ειδήσεων μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ στις εκπομπές του οποίου ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αποφάσισαν να μη συμμετέχουν.

Επιπλέον δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εμπρησμού, ενώ αναφορικά με τις ευθύνες που υπάρχουν από πλευράς κυβέρνησης και αν θα υπάρξουν παραιτήσεις τόνισε ότι «όλοι οι υπουργοί ήταν στη μάχη από το πρώτο λεπτό».

«Μέσα σε μια μέρα έχουν γίνει σχεδόν 2,5 χιλιάδες αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές» πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι σήμερα «συνεχίζονται οι έλεγχοι με περισσότερους από 340 μηχανικούς».

Δεσμεύτηκε, τέλος, ότι θα προχωρήσει σε νομοθετική παρέμβαση ούτως ώστε τα διόδια στη Δυτική Αττική να μείνουν ανοιχτά για τις επόμενες δύο ημέρες, καταλογίζοντας έλλειψη κοινωνικής ευθύνης σε όσες εταιρίες αποφάσισαν να τα κλείσουν σήμερα.

Loading