“Έτσι κι αλλιώς ο Δανέλλης δεν θα εκλεγεί”…

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Σήμερα οι περισσότεροι στο Μαξίμου, στα υπουργεία, στην Κουμουνδούρου και στις τοπικές οργανώσεις συμφωνούμε ότι είναι προτιμότερο οι βουλευτικές εκλογές να πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο.

Δεν ήταν, όμως, πάντοτε αυτή η γνώμη των περισσότερων.

Μέχρι πριν μερικούς μήνες, μάλιστα, ήμασταν μειοψηφία και γραφικοί όσοι πιστεύαμε και το λέγαμε και δημοσίως ότι οι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας”.

Τα παραπάνω τονίζει στο Politik κυβερνητικός αξιωματούχος, σιγοντάροντας όσα είπε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Δευτέρας στην εκδήλωση του Στέλιου Κούλογλου για τους νέους της Ευρώπης.

Πολλοί με έχουν γαργαλήσει να κάνω κι εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές για να δώσουμε μεγαλύτερο κίνητρο στους πολίτες να ψηφίσουν, αλλά αντιστέκομαι.

Οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα, η κατάθεση στη Βουλή και της τροπολογίας που επιτρέπει στους υποψήφιους ευρωβουλευτές να μην παραιτηθούν από τη βουλευτική τους έδρα δίνει χρόνο στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία ακόμα κι αν εκλεγούν στην Ευρωβουλή οι βουλευτές που ο κ. Τσίπρας θέλει στο ευρωψηφοδέλτιο ως ευχαριστώ για τη στήριξη που παρείχαν στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στο Μαξίμου, ωστόσο, εκτιμούν πως ο Σπύρος Δανέλλης δεν πρόκειται έτσι κι αλλιώς να εκλεγεί, ενώ η Έλενα Κουντουρά θα αντικατασταθεί από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και με αυτόν τον τρόπο δεν θα χαθεί η δεδηλωμένη.

Όπως κι αν έχει, ακόμα κι αν εκλεγούν και η κυρία Κουντουρά κι ο κ. Δανέλλης θα μπορούν να μείνουν βουλευτές μέχρι και το τέλος Ιουνίου, παρασύροντας τις όποιες εξελίξεις για αργότερα.

Ακόμα, ωστόσο, και οι ολοένα αυξανόμενοι υποστηρικτές του Οκτωβρίου παραδέχονται ότι ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να λάβει την οριστική του απόφαση πριν μελετήσει τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις του Απριλίου.

Διαφαινόμενο ναυάγιο με Εκκλησία

Το αφήγημα, πάντως, Τσίπρα πως κλείνει ανοιχτές πληγές δεκαετιών αναμένεται να τρωθεί εξαιτίας της διαφαινόμενης άρνησης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου- συνεδριάζει αυτές τις ημέρες- να αποδεχθεί την πρόταση συμφωνίας για τη διευθέτηση ζητημάτων που σχετίζονται με τη μισθοδοσία των κληρικών, αλλά και τη διαφιλονικούμενη εκκλησιαστική περιουσία.

Ο κ. Τσίπρας, άλλωστε, έχει ξεκαθαρίσει στον κ. Ιερώνυμο ότι είτε θα τα δεχθεί όλα είτε τίποτα.

Loading