INTIME

«Αλλάζουμε τη ΝΔ για να αλλάξουμε την Ελλάδα»

Μήνυμα ενότητας και αλλαγής έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εκδήλωση για τα 44 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.

propoli

«Αποτελεί μία γιορτή που αφορά όλους τους Έλληνες, που αφορά την ίδια την Δημοκρατία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης «στόχος μας είναι να γινόμαστε καλύτεροι και να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες και τις προκλήσεις κάθε εποχής».

«Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι απλά ένα μεγάλο κόμμα. Είναι το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Είναι μία δημοκρατική παράταξη», επεσήμανε ο Κυρ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως «είμαστε το κόμμα που διατήρησε την μακροβιότερη και αρτιότερη δημοκρατία στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας και η παράταξη που έβαλε τη χώρα στην τροχιά της Ευρώπης».

«Κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια»

Μπορούμε. Μαζί Μπορούμε

Το νέο σήμα της παράταξής μας σηματοδοτεί ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία και σε νέες ιδέες. Ένα κόμμα που θα ξαναφέρει τους νέους στην πολιτική. Ένα κόμμα που θα γράψει τις πρώτες σελίδες της νέας εποχής για την Ελλάδα.

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Donnerstag, 4. Oktober 2018

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. «εμείς κρατήσαμε όρθια την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη, πάρα τα κύματα λαϊκισμού που γέννησε η οικονομική κρίση».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως επιθυμεί να ταυτίζει την πρόοδο με τις απαιτήσεις των πολλών. «Η νέα Δημοκρατία ήταν είναι και θα είναι ένα κόμμα λαϊκό», πρόσθεσε.

«Είμαστε υπερήφανοι για την προσφορά της παράταξής μας. Ταυτόχρονα όμως νιώθουμε το βάρος της ευθύνης απέναντι στο μέλλον. Οφείλουμε να γίνουμε καλύτεροι. Οφείλουμε να αλλάξουμε. Μόνο έτσι θα διαμορφώσουμε την κοινωνία που μας αξίζει», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας πως το όραμά του είναι «κάθε Ελληνιδα και κάθε Έλληνας να μπορούν να υλοποιούν ελεύθερα το δικό τους όραμα».

«Αλλάζουμε τη Νέα Δημοκρατία για να αλλάξουμε την Ελλάδα»

Με σύνθημα «Αλλάζουμε τη Νέα Δημοκρατία για να αλλάξουμε την Ελλάδα», ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τα στελέχη του κόμματός του να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της προόδου.

«Παρά τα λάθη μας, η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που δεν σαρώθηκε από τους ανέμους της αμφισβήτησης και του λαϊκισμού. Αποδείξαμε ότι είχαμε βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Λέω σε όσους ασκούν κριτική, ας είναι επιφυλακτικοί απέναντι σε όσους επαγγέλθηκαν το νέο αλλά αποδείχθηκαν παλαιότεροι του παλαιού. Αναβίωσαν τις πιο προβληματικές σκιές της μεταπολίτευσης, διαστρέβλωσαν την πολιτική και παραμόρφωσαν την ιστορία», ανέφερε, σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται στα παλαιά κόμματα.

«Το να αλλάξουμε δεν είναι επιλογή, είναι μονόδρομος», είπε στα μέλη του κόμματος, υπενθυμίζοντας ότι όσες φορές άλλαξε η ΝΔ βρήκε ανταπόκριση από τους ψηφοφόρους. «Ανανεώνουμε το κόμμα, ενώνουμε τους Έλληνες, πάμε την Ελλάδα μπροστά», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας τις εκλογικές επιτυχίες της ΝΔ.

Το νέο σήμα της Ν.Δ.

Την ίδια ώρα η Νέα Δημοκρατία στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τα 44 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος παρουσίασε και το νέο της σήμα.

Εκλογές το συντομότερο δυνατόν»

«Είχα πει στη Θεσσαλονίκη ότι η έξοδος από τα μνημόνια είναι μια οφθαλμαπάτη», ανέφερε, σημειώνοντας ότι υπάρχει παρατεταμένη αβεβαιότητα και πολλαπλές απειλές. Μόνη λύση, ανέφερε, είναι οι εκλογές το συντομότερο δυνατό.

«Φαίνεται να το έχει η μοίρα της παράταξής μας να αναλαμβάνει τις τύχες της χώρας σε δύσκολες καταστάσεις. Θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και θα πάμε την Ελλάδα μπροστά», πρόσθεσε.

«Θα τους διώξουν πολιτικά ηττημένους και ηθικά απαξιωμένους»

Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε ιδιαίτερα τη σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. «Κυβέρνησαν με ψέμα και δημαγωγία, πληγώνοντας τη λειτουργία της δημοκρατίας και με στόχο να αλλοιώσουν την ορθολογική κρίση των πολιτών. Είναι μια εποχή που τελειώνει με οδύνη και δυστυχώς, με τη σιωπηλή παραίτηση των Ελλήνων. Οι πολίτες θα τους διώξουν όπως τους αξίζει, πολιτικά ηττημένους και ηθικά απαξιωμένους», υπογράμμισε.

 

Loading