INTIME

Αλ. Τσίπρας: «Το σχέδιό μας είναι για την Ελλάδα των πολλών»

«Το σχέδιό μας, όχι μόνο για το σήμερα αλλά και για την επόμενη τετραετία, είναι για την Ελλάδα των πολλών» δηλώνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε νέα σημερινή ανάρτησή του στο Facebook.

propoli

Σε αυτήν έχει επισυνάψει βίντεο διάρκειας τριών λεπτών, υπό τον τίτλο «Μόνιμα μέτρα στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας», με απόσπασμα από τη συνέντευξη Τύπου, μαζί με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, την Τρίτη στο Ζάππειο, στο οποίο αναφέρεται συγκεκριμένα στα νέα μόνιμα θετικά μέτρα για τους πολλούς.

Δείτε το βίντεο:

Μόνιμα μέτρα στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας

Το σχέδιό μας, όχι μόνο για το σήμερα αλλά και για την επόμενη τετραετία, είναι για την Ελλάδα των πολλών.

Gepostet von Alexis Tsipras am Donnerstag, 9. Mai 2019

Την ανάγκη να σταλεί ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία από την πλευρά της Ευρωπαικής Ένωσης προκειμένου να σταματήσει τις παράνομες ενέργειές της στην κυπριακή ΑΟΖ υπογράμμισε κατά την παρέμβασή του στην Άτυπη Σύνοδο Κορυφής στο Σιμπίου της Ρουμανίας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στην δήλωση που έκανε μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου, υπογράμμισε ότι στήριξε απόλυτα τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη με τον οποίο από κοινού ανέδειξαν τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας.

«Να εξεταστεί η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας»

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «επόμενες Συνόδους, του Μαΐου και του Ιουνίου, η ΕΕ θα πρέπει να εξετάσει τα απαραίτητα βήματα και μέτρα αν η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας συνεχιστεί. Η Τουρκία πρέπει να κατανοήσει ότι θα πρέπει να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου όπως και οι άλλες μεσογειακές χώρες και όχι να κάνει μονομερείς ενέργειες. Ανέδειξα τις θέσεις της Ελλάδας όσον αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι σήμερα στη Σύνοδο «συζητήσαμε για το μέλλον της Ευρώπης που περνά μέσα από τη ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Χρειαζόμαστε μία κοινωνική Ευρώπη, ελκυστική προς τους πολίτες της, με λιγότερη λιτότητα και περισσότερη ανάπτυξη. Ωστόσο η Ευρώπη δεν θα διαδραματίσει αυτόν τον ρόλο αν δεν αναβαθμίσει την διεθνή και γεωπολιτική της παρουσία και αν δεν διασφαλίζει το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών της».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι το θέμα της Τουρκίας είναι ευρωπαϊκό ζήτημα για τον επιπλέον λόγο ότι η Ε.Ε. έχει εκτός από γεωπολιτικό και ενεργειακό συμφέρον να διασφαλίσει τις ενεργειακές πηγές στην Ανατολική Μεσόγειο.

Loading