Αναστασιάδης: «Η κυβέρνηση απαρτίζεται από εθνομηδενιστές»

Στις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού αλλά και στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4, ο βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και αναπληρωτής τομεάρχης του υπουργείου Εξωτερικών, Σάββας Αναστασιάδης.

propoli

Ερωτηθείς σε σχέση με τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού στην τηλεόραση του OPEN και την πιθανότητα μιας κυβέρνησης μειοψηφίας, ο κ. Αναστασιάδης, τόνισε ότι «ο Τσίπρας έδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι αποφασισμένος να μείνει γαντζωμένος στην εξουσία με οποιοδήποτε κόστος, φαινόμενο πρωτόγνωρο για τη χώρα μας».

Από την πλευρά του, δήλωσε ότι «η χώρα δε μπορεί να κυβερνηθεί με κυβέρνηση μειοψηφίας, αλλά ούτε και με αυτούς τους δύο(σσ Τσίπρας-Καμμένος) που μιλούν τηλεοπτικά. Δεν έχει προηγούμενο μεταπολιτευτικά!».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι πρωταρχικός «στόχος του Τσίπρα με το να ανοίξει την υπόθεση στα τέλη του 2016 αρχές τους 2017, ήταν να διασπάσει την Νέα Δημοκρατία, επειδή κάποιοι βουλευτές θα ήθελαν να ψηφίσουν την Συμφωνία και κάποιοι όχι. Διαψεύστηκε όμως περίτρανα».

Όσον αφορά δε το εάν θα μπορέσει να συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός των 151 βουλευτών για την ψήφιση της Συμφωνίας, ο κ. Αναστασιάδης εκτίμησε, ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα καταφέρει να συγκεντρώσει με ορισμένους βουλευτές από τους ΑΝΕΛ, του Ποταμιού και ορισμένους ανεξάρτητους βουλευτές τον απαραίτητο αριθμό.

Σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε για την αίσθηση που λαμβάνει ως βουλευτής για τις εκτιμήσεις του κόσμου σε σχέση με την συμφωνία Αθηνών-Σκοπίων, ο κ. Αναστασιάδης, έκανε λόγο για «οργή» και «απογοήτευση» από την πλευρά της κοινωνίας, ιδιαίτερα λόγω του ονόματος, της ταυτότητας και της γλώσσας. Παράλληλα, κατέκρινε τον πρωθυπουργό για το γεγονός πως «δεν εκμεταλλεύτηκε την διπλωματική νίκη Καραμανλή, που αφορά την Συμφωνία του Βουκουρεστίου», με την οποία «το ΝΑΤΟ ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση των Σκοπίων θα πρέπει να λύσει το ονοματολογικό ζήτημα πριν από την είσοδό της στην Βορειοατλαντική συμμαχία».

Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά το εθνικό ζήτημα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων, ο κ. Αναστασιάδης, αναφέρθηκε στο νέο του βιβλίο, το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, πρώην υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, ενώ στην εκδήλωση αναμένεται να συμμετέχουν οι κκ Άγγελος Συρίγος, καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Σάββας Καλεντερίδης, Πολιτικός Αναλυτής, και Μανώλης Κοττάκης, Διευθυντής της Εφημερίδας Εστίας.

Μάλιστα, από την πλευρά του, ο κ. Αναστασιάδης, εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στη κυβέρνηση, η οποία όπως δήλωσε απαρτίζεται από «εθνομηδενιστές», και «αποδομητές». «Έχουμε και εσωτερικούς αντιπάλους, που δεν αποδέχονται ότι έγινε γενοκτονία σε βάρος χριστιανικών πληθυσμών. Όπως η σημερινή κυβέρνηση που δεν το αποδέχεται γιατί έχει διεθνιστική αντίληψη και όχι εθνική», τόνισε μεταξύ άλλων.

Loading