Αναστασιάδης: Iσομερής κατανομή μεταναστών

Από τη ΔΕΘ τις τελευταίες δεκαετίες αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός. Περιμένουμε κατά την έναρξη τον πρωθυπουργό για να αναπτύξει κυρίως το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης στην εκπομπή του flash 99,4 «Μιλάμε Πολιτικά».

Έρχεται στη Θεσσαλονίκη με το σύνθημα «ανάπτυξη για όλους». θα δοθεί σημασία σε όλες τις κοινωνικές τάξεις, εξήγησε.

propoli

Όπως ανέφερε, ήδη πριν έρθει στη Θεσσαλονίκη ξεμπλοκάρουν τρία μεγάλα έργα, όπως το Ελληνικό, η επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και η επένδυση της eldorado στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα.

Για την φορολογία είπε ότι μειώνεται στο 9% ο φόρος για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, στο 24% για τα υψηλότερα εισοδήματα. Έμφαση, είπε, θα δοθεί στα χαμηλότερα και μεσαία εισοδήματα.

Αυτήν την περίοδο ο Ερντογάν βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και κατά συνέπεια στρέφει το βλέμμα των πολιτών του προς τη δύση, αφήνοντας αυξημένες ροές μεταναστών ανέφερε σχολιάζοντας την αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

«Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που τους δέχθηκε χωρίς κανέναν έλεγχο καθώς άνοιξε τα σύνορα και τους άφησε να κυκλοφορούν χωρίς έλεγχο» τόνισε.

Όπως ανέφερε, «θα ζητήσουμε από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να υπάρχει ισομερή κατανομή των μεταναστών σε όλη την Ελλάδα. Να υπάρχει περισσότερη δικαιοσύνη και να μην είναι η μεγαλύτερη η πίεση σε έναν τόπο και σε άλλον να μην υπάρχει τίποτα».

Σχετικά με τον ΟΑΣΘ, ανέφερε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχήμα ΣΔΙΤ. Παρέπεμψε ωστόσο στις σχετικές ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό από το βήμα της ΔΕΘ.

Επεσήμανε ότι πριν αναλάβει η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ κυκλοφορούσαν στην πόλη περίπου 240 λεωφορεία και τώρα ξεπερνούν τα 300.

Είπε ότι η κυβέρνηση δε θα κάνει εγκαίνια με μουσαμάδες στο μετρό της Θεσσαλονίκης και εκτίμησε ότι η έναρξη της λειτουργίας του μετρό θα γίνει το 2021.

Loading