Ανταλλαγή των οκτώ με τους δύο θέλει η Τουρκία

Εξαιρετικά προκλητική παραμένει η στάση της Τουρκίας στο θέμα με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται σε φυλακή της Αδριανούπολης και τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που φυλάσσονται στην Ελλάδα.

propoli

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων» η νέα προκλητική ενέργεια αφορά την επίσημη επιστολή που εστάλη από τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ Αχμέτ Μπεράτ Τζονκάρ προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι.

Περισσότερο εξοργιστική από κάθε τι άλλο όμως είναι η απαίτηση της Τουρκίας. Σε μία ξεκάθαρη σύνδεση της υπόθεσης των οκτώ τούρκων αξιωματικών με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς, ζητάει την έκδοση των πρώτων και σε μία τέτοια περίπτωση απλώς… διαβεβαιώνει για δίκαιη δίκη των Ελλήνων.

«Επίθεση» στους ευρωπαϊκούς θεσμούς

Παράλληλα στην επιστολή ο Αχμέτ Μπεράτ Τζονκάρ κατηγορεί ευθέως τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι συμπεριφέρονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά στις υποθέσεις των δύο Ελλήνων και των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, τους οποίους μάλιστα αποκαλεί «δολοφόνους» και «εγκληματίες» και στηλιτεύει το γεγονός ότι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο εξέδωσε ψήφισμα υπέρ της επιστροφής των Ελλήνων αλλά όχι υπέρ της έκδοσης των Τούρκων.

Καταγγέλλει δε, την ελληνική δικαιοσύνη για υποκρισία και επειδή δεν επιστρέφει τους τούρκους «εγκληματίες» και τους αφήνει χωρίς τιμωρία.

Loading