INTIME

Αντικαθιστούν τον Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της κρίσης των σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία με την ηγεσία του ελληνικού υπουργείο Εξωτερικών να παίρνει την απόφαση να αλλάξει στον πρεσβευτή της χώρας στη Μόσχα.

propoli

Σύμφωνα με όσες πληροφορίες έχουν διαρρεύσει, ο Νίκος Κοτζιάς ήταν ο άνθρωπος που προχώρησε σε αυτή την απόφαση με συμπληρωματική προκήρυξη στην οποία αναφέρεται εκτός των άλλων ότι ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Ρωσία, Ανδρέας Φρυγανάς μετακινείται άμεσα στην κεντρική υπηρεσία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι ο Αν. Φρυγανάς, υπηρεσιακό στέλεχος της ελληνικής διπλωματίας με τον βαθμό του Πληρεξούσιου Υπουργού Β’, υπηρετεί ως πρεσβευτής της Ελλάδας στη Μόσχα από τον Μάρτιο του 2016 και υπό κανονικές συνθήκες η θητεία ενός πρεσβευτή στο εξωτερικό διαρκεί τουλάχιστον τρία χρόνια.

Ωστόσο, εν’ μέσω της κρίσης που ξέσπασε μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας με τις απελάσεις διπλωματών και από τις δύο πλευρές, η Νίκος Κοτζιάς προχώρησε σε αυτή την αιφνιδιαστική κίνηση, τα αίτια της οποίας μένει να εξηγηθούν.

Loading