INTIME

Αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, τότε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο

Αν δεν υπάρχει ισχυρή εντολή και αυτοδυναμία, τότε αυτό σημαίνει ότι θα ξαναπάμε σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο και με απλή αναλογική, επισήμανε ο Κ. Μητσοτάκης, στη συνέντευξή στον ρ/σ Θέμα 104,6.

propoli

‘Αρα, τότε θα έπρεπε να συνεργαστεί το πρώτο με το δεύτερο κόμμα. Δεν νομίζω ότι οι πολίτες θέλουν αυτό, εκτίμησε και πρόσθεσε πως δεν μπορεί η ΝΔ να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η ΝΔ θα φέρει στη Βουλή αλλαγή του εκλογικού νόμου με ένα νέο σύστημα που δεν θα δίνει μπόνους 50 εδρών στο πρώτο κόμμα. Τόνισε πως στόχος του θα είναι οι 200 ψήφοι για να αποφευχθούν στο μέλλον ενδιάμεσες εκλογές με απλή αναλογική.

Είπε πως η συνταγματική αναθεώρηση θα προχωρήσει γρήγορα, πως υπάρχουν ορισμένα άρθρα που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν ενδιαφέρουν τη ΝΔ, τα οποία θα προσπεραστούν.

«Δεν με αιφνιδίασε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών»

«Σκοπός μας στις ευρωεκλογές ήταν μια καθαρή νίκη. Η εικόνα που αποκόμισα εγώ δεν ήταν μόνο των δημοσκοπήσεων αλλά της κοινωνίας επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6.

«Έβλεπα δύο πράγματα. Αφενός ένα κύμα αντίδρασης προς τον ΣΥΡΙΖΑ και προς τον Τσίπρα προσωπικά και μια διάθεση απόρριψης μιας κακής κυβέρνησης. Έβλεπα όμως και κάτι άλλο, κόσμο που μου έλεγε ότι δεν έχω ψηφίσει τη ΝΔ αλλά σε εμπιστεύομαι για να φύγει ο Τσίπρας αλλά και για να μπορέσει να μας πείσεις έμπρακτα ότι η ΝΔ έχει αλλάξει. Ορισμένοι το κάνουν με μια δόση καχυποψίας και το σέβομαι αυτό. Νομίζω ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε μια ισχυρή λαϊκή εντολή» είπε.

«Δεν με αιφνιδίασε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών» πρόσθεσε.

Καταλαβαίνω γιατί ένα κόμμα που χάνει αισθάνεται την ανάγκη να δείξει ότι τα πράγματα δεν πάνε τόσο άσχημα, όταν το πιστεύεις, όμως, τότε υπάρχει ένα ζήτημα.

Μιλώντας για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου είπε ότι «ο πιο ακριβής όρος είναι το ματς ξεκινά από την αρχή, η κάλπη είναι άδεια και σε αυτό συμφωνώ με τον κ. Τσίπρα».

Έκκληση στους πολίτες για μαζική συμμετοχή στις εκλογές, έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ. Εξήγησε πως για λίγες ψήφους μπορεί να κριθεί η ισχυρή εντολή που διεκδικεί η ΝΔ και πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή. Επίσης, απηύθυνε ισχυρή παρότρυνση στα στελέχη του να μην θεωρούν προεξοφλημένο το αποτέλεσμα.

Για το ντιμπέιτ

Σε ό,τι αφορά την ακύρωση του debate, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε να βρεθεί απολογούμενος απέναντι σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Εμείς από την πρώτη στιγμή προσήλθαμε για να βρεθεί μια λύση για το ντιμπέιτ ως όφειλε να γίνει. Προτείναμε τρεις ημερομηνίες, αντιπροτείναμε ημερομηνίες όταν υπήρξε το κώλυμα του κ. Τσίπρα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε, η εντύπωση που αποκομίζω είναι ότι ο Τσίπρας δεν ήθελε να αντιπαρατεθεί με όλους. Όταν είσαι απολογούμενος πρωθυπουργός δέχεσαι την κριτική από όλους» ανέφερε.

“Δεν υπάρχουν υπουργοί έτοιμοι, ούτε έτοιμα κουστούμια”

Δεν υπάρχουν υπουργοί έτοιμοι, ούτε έτοιμα κουστούμια, επανέλαβε ο Κ. Μητσοτάκης, εφιστώντας την προσοχή των στελεχών του κόμματος για τη συμπεριφορά τους την προεκλογική περίοδο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως στην κυβέρνηση του θα υπάρχουν και τεχνοκράτες και στελέχη που θα προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους και θα σηματοδοτούν συμπράξεις, αλλά όχι σε κυβερνητικό επίπεδο.

“Ο Τσίπρας δεν ήθελε να βρεθεί απολογούμενος απέναντι σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς”

 

Loading