Ατάκα Μητσοτάκη: Δεν πιστεύω να τα παίρνετε ΣΥΡΙΖΑ (vd)

Χαμόγελα προκάλεσε η ατάκα του Κυριάκου Μητσοτάκη σε κουρείο στο Ρέθυμνο, στη διάρκεια της περιοδείας του προέδρου της ΝΔ στην Κρήτη.

propoli

Το Σάββατο και ενώ περνούσε από τα σοκάκια της κρητικής πόλης και μιλούσε με κόσμο, ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας κοντοστάθηκε στην είσοδο ενός κουρείου, στο οποίο βρίσκονταν αρκετοί νεαροί για να κουρευτούν, και απευθυνόμενος στους υπαλλήλους είπε χαριτολογώντας: «Δεν πιστεύω να τα παίρνετε ΣΥΡΙΖΑ!».

Δείτε το σχετικό video:

Οι ευχές των Άγγλων τουριστών

Στα αξιοσημείωτα της περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξάλλου, ήταν και η συνάντηση με μία παρέα Άγγλων, που γιόρταζαν το γάμο δύο φίλων τους που αποφάσισαν να παντρευτούν στην Κρήτη. Μόλις είδαν τον πρόεδρο της ΝΔ, τον φώναξαν στην παρέα τους, εκείνος τους πλησίασε, τους ευχήθηκε και οι Βρετανοί όχι μόνο τον κέρασαν τσικουδιά, αλλά του έδειξαν και τις γνώσεις τους στα ελληνικά. «Stin igia sou, and we wish you become prime minister» του είπε χαρακτηριστικά o κουμπάρος του γαμπρού!

Η φανέλα με το Νο10

Η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου με ένα κρητικό γεύμα στο χωριό Ασή Γωνιά, που ζει από την ορεινή κτηνοτροφία και ήταν ένα από αγαπημένα και του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Εκεί οι κάτοικοι τον περίμεναν στο πολιτιστικό κέντρο και του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή με μαντινάδες και δώρα. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του χωριού, του έδωσε μία φανέλα με το νο10 και ένα κύπελλο για να το σηκώσει, όπως του είπε, το βράδυ των εκλογών.

«Έχω περπατήσει τα βουνά σας από μικρός. Έχω ζήσει μαζί με τους όμορφους κατοίκους των βουνών της Κρήτης. Ξέρω τις δυσκολίες που περνάτε, ξέρω πόσο τα νέα παιδιά θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά που αγαπούν», τους είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόοσθεσε:

«Θα στηρίξουμε την ορεινή κτηνοτροφία και αυτό δεν είναι ένα σχήμα λόγου το οποίο λένε οι πολιτικοί μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές. Το λέω γιατί το πιστεύω. Το λέω διότι αυτή η δραστηριότητα είναι ταυτισμένη με ιστορία αιώνων».

Μάλιστα, δεσμεύθηκε για άμεσα μέτρα στήριξης της κτηνοτροφίας, τονίζοντας ότι την εξισωτική αποζημίωση θα πρέπει να τη λαμβάνουν όλοι όσοι τη δικαιούνται, ενώ για τις παράνομες ελληνοποιήσεις γάλακτος και τυριού, κατέστησε σαφές ότι η επόμενη κυβέρνηση θα τις αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα.

Ανάλογη υποδοχή του είχαν επιφυλάξει νωρίτερα και οι κάτοικοι στην Αγία Γαλήνη. Για να τον καλοδεχθούν μάλιστα οι κάτοικοι, είχαν στρώσει τα τραπέζια των μαγαζιών τους με τσικουδιές, ντολμαδάκια, τυρί, και τα παραδοσιακά κρητικά πιταράκια. «Το βράδυ της άλλης Κυριακής δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία σε κανέναν Έλληνα ότι το πρώτο βήμα για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή θα έχει γίνει. Και γι’ αυτό ζητώ τη στήριξη όλων σας”, τους είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Loading