Αυγενάκης: «Καταστροφικές οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ»

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του «η αλλαγή που αξίζουμε» στο νομό Ηρακλείου, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε στην εκδήλωση με θέμα «Πρόταση ΝΔ: Αναγκαία η μείωση της φορολογίας για την επιβίωση και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας».

propoli

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την εξουσία εφάρμοσε τόσο καταστροφικές πολιτικές για την οικονομία που έχουν οδηγήσει όλους εσάς, όλους εμάς σε μια οικονομική παράλυση, σε μια στασιμότητα, σε μια εξαθλίωση.

Μαζί έχει χαθεί και τα τελευταία τέσσερα χρόνια η μεσαία τάξη. Η τάξη η οποία είναι η καρδιά της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας, που οι μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις αντανακλούν το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, που δίνουν θέσεις εργασίας σε νέους, σε οικογένειες, σε κάθε λογής εξειδίκευση και δυναμικό. Αυτή η μεσαία τάξη, έγινε βορά στην υπερφορολόγηση της «πρώτη φορά αριστερά».

Σε συνέχεια της επίθεσής του στην κυβέρνηση ο Λ. Αυγενάκης τόνισε: «Τι θα θυμούνται οι Έλληνες από τον κ. Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ; Θα θυμούνται τέσσερα πράγματα τα οποία θέλω να θυμάστε και εσείς. Σας τα λέω συνοπτικά. Τα ψέματα και την εξαπάτηση. Το πώς έταζε ότι θα σκίσει τα μνημόνια, θα αυξήσει τις συντάξεις και θα μπορέσει με κάποιο μαγικό τρόπο να σας κάνει όλους πλουσιότερους. Σας εξαπάτησε και σας κορόιδεψε. Να θυμάστε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ με ένα νόμο και ένα άρθρο, τον οποίο ήρθε να τον αυξήσει και να σας επιβαρύνει και άλλο με φόρους τους οποίους δεν αντέχετε».

Επίσης για τη ΝΔ ξεκαθάρισε ότι «το οικονομικό μας πρόγραμμα είναι ξεκάθαρο, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο. Το έχει περιγράψει ο πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης με μόνο 11 λέξεις: «Λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας».

Loading