Α.Τριανταφυλλίδης: Η Συμφωνία των Πρεσπών έκανε καλό

Συνέντευξη στον Flash Radio 99,4 και στην εκπομπή “Απλά επικίνδυνοι” με τους Σταύρο Οραήλογλου και Γιάννη Στρίκο, παραχώρησε ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αρχικά, αναφέρθηκε στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ λέγοντας: «Είναι νωρίς να αποτυπωθούν τα συμπεράσματα της επίσκεψης γιατί δεν είμαστε αυτό που δηλώνουμε, αλλά αυτό που πράττουμε. Νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται περισσότερο αισιόδοξος μετά από τις ρήσεις και τις απαντήσεις που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης, ιδιαίτερα για τα ζητήματα των έργων της πόλης και με τα οποία η πόλη θα μπορεί να καταστεί περισσότερο λειτουργική και εξυπηρετική για τους πολίτες της. Από το 2007 έως το 2015, το μετρό της Θεσσαλονίκης είχε γίνει ανέκδοτο και στον ΣΥΡΙΖΑ είδαμε και πάθαμε να το κάνουμε έργο που να “τρέχει”, το βάλαμε σε ένα χρονοδιάγραμμα. Λέει ψέματα όποιος υπουργός έχει πει ότι στον σταθμό Βενιζέλου δεν έχουν γίνει καν οι μελέτες. Έχουν γίνει πέντε μελέτες που και οι πέντε έχουν κατασκευαστεί. Ο κ. Μητσοτάκης, δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του είπε ότι δεν έχει σχέδιο για τον ΟΑΣΘ».

propoli

Συνέχισε, αναφερόμενος στις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα οικονομικά: «Τα ίδια μέτρα που λέει τώρα ο Πρωθυπουργός, τα έλεγε και ο Αλέξης Τσίπρας τον Σεπτέμβριο του 2018, από την ΔΕΘ. Η μείωση του ΕΝΦΙΑ είχε ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία την κατήργησε για να ξαναψηφιστεί. Τότε ήμασταν ο κατάπτυστος ΣΥΡΙΖΑ που τινάζει την οικονομία στον αέρα, τώρα ο κ. Μητσοτάκης είναι ο ορθολογικός, ο σκεπτόμενος, ο σοβαρός κυβερνήτης».

Απαντώντας σε ερώτηση για τον λόγο που ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές είπε: «Αυτό θα μας το πουν οι πολίτες. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχασε τις εκλογές αλλά αυτή την στιγμή είναι το μεγαλύτερο κόμμα του δημοκρατικού, προοδευτικού αριστερού χώρου στην Ευρώπη με 32%».

Κλείνοντας, σχετικά με την Μακεδονία δήλωσε: «Γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν αναφέρθηκε στο θέμα της Μακεδονίας, αφού λέγανε ότι η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική; Είμαι από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχω πατριωτική ευαισθησία, όταν έγιναν τα συλλαλητήρια είπα ότι δεν μπορούμε να ισοπεδώνουμε τα πάντα, όταν η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου πήγε να εκφράσει τον πατριωτισμό του πέρα και πάνω από κόμματα. Φτάνουμε στο σημείο, στο οποίο αυτοί που μιλάνε ακόμα και σήμερα για την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, ο υπουργός τους να στέλνει επιστολή στον κ. Οσμάνι λέγοντας ότι η πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας είναι ζωτικής σημασίας. Στον ΣΥΡΙΖΑ, στις εσωτερικές διαδικασίες, είχε τεθεί η λύση του δημοψηφίσματος για την Συμφωνία. Κάθε μέρα που περνάει φαίνεται πόσο καλό έκανε η υπογραφή της καθώς αποσύρουν τα αγάλματα, τον ήλιο της Βεργίνας, φεύγει ο Μακεδονικός όρος από τις δημόσιες υπηρεσίες και το μόνο πρακτορείο ειδήσεων στον κόσμο με τον όρο Μακεδονία, είναι το ελληνικό».

Loading