Βαρτζόπουλος: Έγκλημα η ενοχοποίηση Σαμαρά

Έγκλημα χαρακτήρισε την ενοχοποίηση του Αντ. Σαμαρά και πρώην υπουργών στην υπόθεση Novartis,  ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Βαρτζόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά» του flash 99,4.

propoli

Όπως είπε, η ενοχοποίηση ενός πρώην πρωθυπουργού κα σειράς υπουργών, χωρίς στοιχείο και με μόνο σκοπό την εξόντωση τους είναι έγκλημα.

Η ΝΔ έδειξε και δια του προέδρου της, δεν έχει το γονίδιο του ρεβανσισμού. Δεν θα ταράξουμε το παρελθόν για να δημιουργήσουμε προβλήματα στο παρόν και το μέλλον.  Δεν έχουμε σκοπό να ανοίγουμε ζητήματα που έχουν σχέση με το παρελθόν, αλλά όταν πρόκειται για τη δράση συγκεκριμένων προσώπων ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ ανέφερε ότι είναι σημαντικό να επικεντρωθεί η συζήτηση στον τύπο της ομιλίας και όχι στο περιεχόμενο. Είναι εξαιρετικό καινοτόμα η μορφή της ομιλίας του πρωθυπουργού. Δεν είχε τον γνωστό ελληνικό χαρακτήρα, σημείωσε.

Υπογράμμισε ότι η ομιλία περιείχε συγκεκριμένο 12μηνο πρόγραμμα της χώρας για το οποίο θα γίνει απολογισμός σε ένα χρόνο τώρα.

Εισάγει αυτόν τον πραγματιστικό χαρακτήρα στη χώρα, που αν ακολουθηθεί θα υπάρξει επιτέλους ευρωπαϊκός χαρακτήρας στην χώρα, τόνισε.

Ευχήθηκε ώστε και η ομιλία του κ. Τσίπρα να έχει ακριβώς τον ίδιο χαρακτήρα. Πρότεινε, στον Αλ. Τσίπρα να παρει την ομιλία του πρωθυπουργού και να την αντικρούσει λέξη προς λέξη.

Σχετικά με την εμπλοκή στο ζήτημα του μετρό της Θεσσαλονίκης, ανέφερε ότι η λογική είναι μία: ο κόσμος υποφέρει, τεχνικές λύσεις με παραμονή των αρχαίων εκεί δεν υπάρχουν, αν μείνουν εκεί θα μπούμε στη λογική ενός κολοβού μετρό.

Για το ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού ανέφερε ως κλειδί να αυξηθεί η ικανότητα των αρχών να αποτρέψουν τη διακίνηση και εξαιτίας του μεγάλου αριθμού και της παραβατικότητας δε θα αποφύγουμε στο τέλος τα κλειστά κέντρα διαμονής.

 

Loading