Βαρύς πονοκέφαλος η Αθήνα για τον Αλ.Τσίπρα

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Στο Μαξίμου ακόμα προσπαθούν να δικαιολογήσουν ίσως τη μεγαλύτερη λεκτική γκάφα του Αλέξη Τσίπρα από την ημέρα που έγινε πρωθυπουργός- αυτό που είπε στην πυρόπληκτη στο Μάτι πως ακόμα κι αν έπαιρνε τις 2.000 ευρώ που της έταξε θα τις σπαταλούσε.

Υποστηρίζουν πως η ατάκα του πρωθυπουργού απομονώθηκε σκοπίμως και πως αυτό που πραγματικά εννοούσε ήταν πως προέχει η αποκατάσταση των υποδομών στην περιοχή.

Ο μεγαλύτερος κυβερνητικός πονοκέφαλος, πάντως, αυτήν τη στιγμή είναι ποιος θα είναι υποψήφιος στο δήμο Αθηναίων.

Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, ύστερα από σχετική πρόταση του κ. Τσίπρα, ενώ μέχρι τώρα αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι μόνο τα πολιτικά χαρακτηριστικά του υποψήφιου.

Θα αντιπροσωπεύει και την Αριστερά, αλλά κι ευρύτερα τις προοδευτικές δυνάμεις.

Για την Αθήνα θα υπάρξει υποψηφιότητα η οποία πραγματικά μπορεί να αντιπροσωπεύσει τις ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις, τη δική τους προσπάθεια να συσπειρωθούν και να μπορέσει και η πρωτεύουσα να γυρίσει σελίδα», μας λέει κομματικό στέλεχος.

Η σύμπτυξη προοδευτικού μετώπου είναι ο στόχος και στη Θεσσαλονίκη, όπου εκφράζεται η προσδοκία η υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου να συνδυαστεί με ευρεία στήριξή της από τον απερχόμενο δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, στελέχη του ΚΙΝΑΛ, του Ποταμιού, τους Οικολόγους, αλλά κι ανεξάρτητες προσωπικότητες που δεν επιθυμούν την παλινόρθωση της συντήρησης στη συμπρωτεύουσα.

“Αιδήμονα σιωπή Μητσοτάκη”

Ως προς τις ευρωεκλογές- με ανακοινωμένη επισήμως πλέον την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόταση του πρωθυπουργού-, κομματικές πηγές επισημαίνουν πως θα κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία θα αφορά δομικές αλλαγές στην αρχιτεκτονική της ΕΕ προς την κατεύθυνση της μεγαλύτερης ενεργοποίησης των Ευρωπαίων πολιτών.

Στο πλαίσιο, εξάλλου, της πρόταξης της δημοκρατικής διακύβευσης εντάσσεται και η συνεχιζόμενη επίθεση στη ΝΔ για τις ακροδεξιές κινητοποιήσεις στα σχολεία και η προσωπική πίεση στον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη να σπάσει την “αιδήμονα σιωπή” του και να τοποθετηθεί δημοσίως.

Loading