INTIME

Βουλή Live: Σε εξέλιξη η συζήτηση για την άρση ασυλίας του Πολάκη

Σε εξέλιξη είναι στη Βουλή η συζήτηση για την άρση ασυλίας του πρώην υπουργού Παύλου Πολάκη.

propoli

Η εισήγηση αφορά την διαβίβαση δύο δικογραφιών για την υποκλαπείσα συνομιλία με τον Γιάννη Στουρνάρα και τη μήνυση του πρώην προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή.

 

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο πρώην υπουργός Υγείας χαρακτήρισε την σημερινή διαδικασία ως αήθη πολιτική πράξη αντεκδίκησης προς το πρόσωπό του.

Ο κ. Πολάκης τόνισε ότι η υπόθεση του πρέπει να αντιμετωπιστεί με το άρθρο 86 και το νόμο περί ευθύνης υπουργών γιατί η αντιδικία του με τον κύριο Στουρνάρα και τον κ.Πουλή είναι πολιτική και όχι προσωπική.

«Στα πλαίσια των υπουργικών μου καθηκόντων αποκάλυψα αυτές τις βρωμιές και με αυτούς έχω πολιτική αντιδικία και όχι προσωπική αντιδικία γιαυτό ζητάω να πάω με το νόμο περί ευθύνης υπουργών» είπε χαρακτηριστικά.

«Προσπαθείτε να με βάλετε φυλακή, δεν θα τα καταφέρετε»

Ο κ.Πολάκης είπε επίσης πως δεν φοβάται, θα μείνει όρθιος, δεν θα υποκύψει και είναι πολύ ψηλά για να τον φτάσουν και να το δουν.

«Προσπαθείτε να με υποτιμήσετε, να μη χαμηλώσετε, να με φθείρετε. Όμως θα κάνετε μια τρύπα στο νερό, είμαι πολύ ψηλά πάρα πολύ ψηλά, τόσο ψηλά που δεν μπορείτε να με δείτε. Η κορούλα μου η Σταυρούλα και η Πέρσα λένε ότι είναι περήφανες για μένα. Εσάς θα σας το λένε τα παιδιά σας; Εμένα το λένε. Είμαι ψηλά γιατί ο χανιώτικος λαός και ο κρητικός στην πατρίδα του πρωθυπουργού και της κ. Μπακογιάννη έβγαλε πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ και πρώτο βουλευτή εμένα και μοναδικό λόγο του εκλογικού νόμου δείχνοντας πως αναγνωρίζει και πως είμαι καθαρός και αυτά που έχω κάνει. Είμαι εδώ σας περιμένω δεν σας φοβάμαι δεν ησυχάζω δεν σταματώ δεν υποστέλλονται σημαία. Προσπαθήστε να με βάλετε φυλακή, σας προκαλώ δεν θα τα καταφέρετε, οι ιδέες, οι αξίες, οι καθαροί άνθρωποι στο τέλος δεν νικιούνται πάρτε το χαμπάρι».

Loading