Βούτσης: «Ζωντανή η αντιπαράθεση Αριστεράς-Δεξιάς»

Για μια «σκληρή αντιπαράθεση» ανάμεσα στο δίπολο της Δεξιάς και της Αριστεράς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, η οποία θα επικρατήσει την ερχόμενη περίοδο, έκανε λόγο σε άρθρο του, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, σε άρθρο του στα «Νέα Σαββατοκύριακο», ο κ Βούτσης προβλέπει μια «σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο κεντρικές απόψεις, ανάμεσα στις δυνάμεις της ευρείας ριζοσπαστικής, οικολογικής και σοσιαλιστικής Αριστεράς και τις συντηρητικές δυνάμεις που ηγεμονεύονται προς ώρας από την Ακροδεξιά».

Παράλληλα, επισημαίνει την ανάγκη να αναζητηθούν «οι ευρύτερες δυνατές συναινέσεις» ώστε η επόμενη Βουλή να προχωρήσει στη συνταγματική αναθεώρηση, αλλά και προκειμένου να διερευνηθούν και να αποδοθούν ευθύνες «για υποθέσεις διαφθοράς και διαπλοκής, τις οποίες η Δικαιοσύνη και οι Εξεταστικές Επιτροπές της Βουλής έχουν φέρει στην επιφάνεια».

Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών και η πορεία υλοποίησής της «προσδίδει αφενός ευρύτερο κύρος στη χώρα και αφετέρου σημαντικές δυνατότητες για τη συνανάπτυξη και τη σταθερότητα στις χώρες των Βαλκανίων». Τέλος, σημειώνει ότι «η χώρα έχει αναδειχθεί ως ένας πόλος πολιτικής και γεωστρατηγικής σταθερότητας» στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Loading