Βόζεμπεργκ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ υποβαθμίζει τη νοημοσύνη του μέσου πολίτη»

Δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, μιλώντας στην εκπομπή «Politik – Μιλάμε Πολιτικά», στον Flash Radio 99,4 και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο.

propoli

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του, τα τέσσερα τελευταία χρόνια, έχουν υποβαθμίζει τη νοημοσύνη του μέσου πολίτη», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Βόζεμπεργκ, εξηγώντας:

«Ό,τι λέει και ό,τι εντάσσει στη ρητορική του, θα πρέπει να έχει μία βάση αλήθειας. Είναι δυνατόν ένα κόμμα εξουσίας, όπως η ΝΔ, που αγκαλιάζει την πλειονότητα των ψηφοφόρων, να είναι ανάλγητο ή αντικοινωνικό ή να στοχεύει στο να υπηρετεί συμφέροντα; Ποιος τα λέει αυτά; Αυτή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που εξελέγη με τελείως διαφορετική ρητορική, εφάρμοσε τελείως διαφορετική πολιτική και ακόμη και χθες ο πρωθυπουργός, με όσα εξήγγειλε, φαίνεται να υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών; Ποιος πιστεύει σήμερα ότι μπορεί ο κ. Τσίπρας να εφαρμόσει όσα εξαγγέλλει; Όταν μάλιστα, ακόμη και υπουργοί Οικονομικών, κύριοι Τσακαλώτος και Χουλιαράκης, παραδέχτηκαν ότι εφαρμόζουν μία ταξική πολιτική, με την έννοια ότι αφαίμαξαν με άγρια φοροεπιδρομή τη μεσαία τάξη, τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, προκειμένου να προβούν σε μία επιδοματική πολιτική για κάποιες κοινωνικές ομάδες που υποφέρουν…».

«Λογικός στόχος η αυτοδυναμία»

Ερωτηθείσα εάν η αυτοδυναμία είναι ο στόχος της ΝΔ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, η Ελίζα Βόζεμπεργκ απάντησε:

«Στόχος είναι να υπάρχει μία ισχυρή και καθαρή εντολή του ελληνικού λαού προς την κυβέρνηση που θα αναλάβει, ούτως ώστε να μπορέσει να κυβερνηθεί η χώρα. Η αυτοδυναμία, για ένα κόμμα εξουσίας, είναι ένας θετικός και φιλόδοξος στόχος, απολύτως λογικός. Από την άλλη, είναι σημαντικό να υπάρχει μία διευρυμένη εντολή, δεδομένου ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως θα επιδιώξει ευρύτερες συνεργασίες, είτε έχει αυτοδυναμία, είτε όχι, ώστε να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης με μία ευρύτερη αποδοχή».

Δείτε ακόμη: Πού θα «σταυρωθούν» οι πρωτοκλασάτοι της ΝΔ

Loading