Ξεκαθαρίζουν τα «γαλάζια» χρίσματα στις περιφέρειες

Του Χρήστου Τσαλικίδη
Μετρώντας αντίστροφα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ξεκαθαρίζουν τα «γαλάζια» χρίσματα στις περιφέρειες της χώρας.

propoli

Η ΝΔ θα στηρίξει συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία προέρχονται από το εσωτερικό της, καθώς στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τη βραδιά των εκλογών ο χάρτης των περιφερειών να βαφτεί «μπλε».

Στην Περιφέρεια Αττικής η επιτροπή εκλογικού αγώνα του κόμματος αναμένεται να επιλέξει ανάμεσα στον Γιώργο Πατούλη και τον Ανδρέα Παχατουρίδη, με τον δήμαρχο Αμαρουσίου να έχει μικρό προβάδισμα. Στην κεντρική Μακεδονία ο Απόστολος Τζιτζικώστας τονίζει σε κάθε ευκαιρία πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης, ενώ την επανεκλογή του θα διεκδικήσει και ο Κώστας Αγοραστός στη Θεσσαλία. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη με τον νυν περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο. Αντίθετα στη δυτική Μακεδονία λέγεται και γράφεται πως η Πειραιώς «μετρά» την υποψηφιότητα του βουλευτή Κοζάνης Γιώργου Κασαπίδη. Όσον αφορά στην Ήπειρο η ΝΔ θα στηρίξει εκ νέου τον εν ενεργεία περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη και στην Πελοπόννησο τον νυν δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, για τον οποίο ωστόσο είχε εκφράσει ενστάσεις ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς.

Ιδιάζουσα περίπτωση είναι η Κρήτη, για την οποία στην Πειραιώς εξετάζουν το ενδεχόμενο να στηρίξουν από κοινού με το ΚΙΝΑΛ τον νυν περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη. Το γεγονός όμως ότι στο συγκεκριμένο πρόσωπο φαίνεται να καταλήγει και ο ΣΥΡΙΖΑ, μπερδεύει τα πράγματα. Στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η κατάσταση είναι απλή αφού η νυν περιφερειάρχης Χριστίνα Καλογήρου είχε εκλεγεί με τη ΝΔ, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον Γιώργο Χατζημάρκο στο νότιο Αιγαίο.

Θεοφάνης Σπανός ή Κώστας Μαρκόπουλος στη Στερεά Ελλάδα

Πρόσωπο με «αέρα νίκης» αναζητείται στη Στερεά Ελλάδα όπου η απόφαση του Κώστα Μπακογιάννη να διεκδικήσει το δήμο της Αθήνας αφήνει κενή τη θέση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια διερευνητική επαφή με τον βουλευτή Εύβοιας Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος όμως δεν εμφανίζεται «ζεστός» να εγκαταλείψει την κεντρική πολιτική σκηνή. Υπό προϋποθέσεις εξετάζονται τα ονόματα του αντιπεριφερειάρχη Θεοφάνη Σπανού και του πρώην υπουργού Κώστα Μαρκόπουλου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τελικές επιλογές του κόμματος είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθούν μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου προκειμένου όλοι οι υποψήφιοι να έχουν τον κατάλληλο χρόνο να προετοιμάσουν και να ξεδιπλώσουν τον προεκλογικό τους σχεδιασμό.

Loading