INTIME

Γεννηματά: «Αγωνιζόμαστε απέναντι στη δεξιά (ΝΔ) και τη νέα δεξιά (ΣΥΡΙΖΑ)»

Μήνυμα «μάχης» για το μέλλον της Ευρώπης -εν όψει ευροεκλογών- έστειλε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά την παρουσίαση των υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος.

propoli

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά οι ευρωπαϊκές εκλογές στις 26 Μαΐου έχουν διπλή σημασία: «Είναι μάχη για την “ψυχή” και το μέλλον της Ευρώπης. Είναι μάχη που θα δώσει στο Κίνημα Αλλαγής τη δύναμη να κάνει την πολιτική ανατροπή».

Όπως είπε η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής, «είναι ψήφος αλλαγής στην Ευρώπη και στην Ελλάδα».

«Είμαστε εμείς που με τον Ανδρέα Παπανδρέου, εξασφαλίσαμε τους πόρους από την Ευρώπη που ζωντάνεψαν την ξεχασμένη Ελλάδα. Δημιούργησαν τη μεσαία τάξη και έχτισαν το Κοινωνικό Κράτος. Σήμερα μπορούμε να εγγυηθούμε αξιοπρέπεια ξανά. Είμαστε εμείς που πετύχαμε την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, στον πυρήνα της Ένωσης. Σήμερα μπορούμε να γίνουμε ξανά εθνικά υπερήφανοι. Είμαστε εμείς που κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια, μέσα στην Ευρώπη, στα δύσκολα. Τώρα είναι η ώρα να ξεφύγουμε από την αιχμαλωσία της επιτροπείας και των μνημονίων, να γυρίσουμε σελίδα ξανά», επεσήμανε.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ ανέφερε πως «είναι η ώρα να βγάλουμε ξανά την Ελλάδα Μπροστά στην Ευρώπη. Στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων ως πρωταγωνιστή και όχι ως ο παρία της ιστορίας. Να δώσουμε τη μάχη για την Αλλαγή στην Ευρώπη. Μια μάχη που περνά μέσα από την πολιτική ανατροπή και στις ευρωεκλογές».

«Η Ευρώπη αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις όσο αφορά τις αξίες της, την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία στη λήψη των αποφάσεων, το σεβασμό στη διαφορετικότητα. Αντιμετωπίζει όμως και συγκεκριμένες προκλήσεις που έχουν να κάνουν με τις πολιτικές επιλογές. Όπως: Κοινοτικός προϋπολογισμός, φορολόγηση του μεγάλου πλούτου, φόρος Τόμπιν, τραπεζικός τομέας, ασφάλεια, μετανάστευση, ανισότητες», πρόσθεσε και σημείωσε πως «ο κύκλος του Μάαστριχτ έκλεισε οριστικά».

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά «είναι και πάλι η ώρα των Σοσιαλιστών. Τα μηνύματα είναι θετικά από τη Φιλανδία, την Ισπανία και βέβαια εδώ στην Ελλάδα που πια οι αίθουσες δεν μας χωρούν. Μαζί με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές προτείνουμε ένα νέο κοινωνικό Συμβόλαιο».

Παράλληλα, η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε:

«Βάζουμε τέλος στις πολιτικές της διαρκούς λιτότητας, της φτώχειας, της ανεργίας. Ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Μετατρέπουμε την Ευρωζώνη σε πραγματική Οικονομική Ένωση, Δημοκρατική Ένωση για την Ανάπτυξη. Φορολογώντας δίκαια και πραγματικά τον πλούτο και τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. Δίνοντας τέλος στους φορολογικούς παραδείσους.
Με εφαρμογή της «συμφωνίας των Παρισίων» για την κλιματική αλλαγή.
Δημιουργώντας την Ευρώπη της Ισότητας και των Δικαιωμάτων. Με στρατηγική για την ισότητα των φύλων. Χωρίς καμία ανοχή στις διακρίσεις, την παρενόχληση, την ενδοοικογενειακή βία.

Υιοθετώντας κοινή πολιτική για το άσυλο και την κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών. Στη βάση των αρχών της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής των βαρών. Με ουσιαστική προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης.

Δίνοντας ευκαιρίες και δυνατότητες στους Νέους ανθρώπους, να αποκτήσουν δύναμη και δεξιότητες, να διαμορφώσουν το δικό τους μέλλον, να γίνουν ενεργοί πολίτες. Με τις πολιτικές για την Εκπαίδευση και την ένταξη στην Εργασία. Με κοινή άμυνα και ενίσχυση της κοινής εξωτερικής πολιτικής της Ευρώπης».
«Στις Ευρωεκλογές ψηφίζουμε για την Ευρώπη και για την Ελλάδα», τόνισε η κ. Γεννηματά, σημειώνοντας πως: «Αγωνιζόμαστε απέναντι στην δεξιά, στην Νέα Δημοκρατία».

«Απέναντι στην προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να μετατρέψει τις εκλογές σε εσωτερικό δημοψήφισμα:

Για να κρύψει μέσω της πόλωσης και του διχασμού, ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει , τις ίδιες πολιτικές που μας επέβαλαν οι πιο συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης.
Για να κρύψει τις ευθύνες του κόμματος του για την κρίση. Μετά και την αμετάκλητη αθώωση του Γεωργίου, καμία θεωρία συνωμοσίας δεν μπορεί να σταθεί. Η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος από την Κυβέρνηση Καραμανλή το 2004-09 οδήγησε τη χώρα ένα βήμα πριν από την καταστροφή.

Και βέβαια θέλει να κρύψει ότι το Ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα ευθύνεται για την κρίση που βιώνει σήμερα η Ευρώπη και ο υποψήφιος τους για την προεδρεία , ο κ. Βέμπερ, είναι αυτός που αντιμετώπισε με σκληρότητα τη χώρα μας τα πρώτα χρόνια της κρίσης», ανέφερε.
«Αγωνιζόμαστε και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Τσίπρα, τους εκφραστές του λαϊκισμού, της νέας δεξιάς.

τους πιο «πρόθυμους» να εφαρμόσουν τις πιο συντηρητικές πολιτικές που επέβαλαν οι ισχυροί της Ευρώπης.
αυτούς που μεταλλάχθηκαν από σκληρούς αντιμνημονιακούς σε μνημονιακούς υπηρέτες.

Που ανέλαβαν δεσμεύσεις που αποτελούν θηλιά στο λαιμό της χώρας, και φτωχοποιούν τον Ελληνικό λαό .
αυτούς που στο εξωτερικό δήθεν αποστρέφονται τη δεξιά και την ακροδεξιά και ζητούν δήθεν προοδευτικά μέτωπα, αλλά συγκυβερνούν μαζί τους με πλήρη «ομοψυχία» στην Ελλάδα.

Αυτούς που χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να διατηρηθούν στην εξουσία.
Αυτούς που δεν έχουν κανένα σχέδιο για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και το κόμμα τους στην Ευρώπη στάθηκε απέναντι στον αγώνα του Ελληνικού λαού».

Loading