Γεννηματά: «Αρκετά με τα παραμύθια, ζητάω εκλογές»

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

propoli

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στο ολιστικό πρόγραμμα του πρωθυπουργού, στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, ενώ ζήτησε ξεκάθαρα τη διενέργεια εκλογών.

«Έχουμε υποχρέωση να βάλουμε φρένο στον κατήφορο. Για αυτό ζητάω εκλογές. Γιατί θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον τους τόπου και του λαού. Η συγκυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση. Τα έχετε ήδη δώσει όλα: δημόσια περιουσία και τράπεζες με βλάβη για το δημόσιο 25 δις ευρώ. Διαλύσατε το σήμερα, υποθηκεύετε και το αύριο. Η έξοδος είναι τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρήματα».

«Ολιστικό πρόγραμμα περικοπής συντάξεων»

Η Φώφη Γεννηματά έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο ολιστικό πρόγραμμα του πρωθυπουργού αλλά και στις προτάσεις που δεν έγιναν ποτέ όπως είπε για την έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση.

«Περιμέναμε να μας παρουσιάσετε την πρότασή σας για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Θα μου πείτε έχετε και εσείς αυταπάτες; Αρκετά με τα ψέματα και τα παραμύθια. Η ελπίδα δεν ήρθε ποτέ. Η έξοδος οδηγεί σε νέο πρόγραμμα. Ο Αύγουστος οδηγεί σε έναν βαρύ χειμώνα».

 

 

Loading