INTIME

Γεννηματά για καταγγελίες Καμμένου: «Υπάρχει ένας εισαγγελέας;»

«Επιτέλους υπάρχει ένας εισαγγελέας να παρέμβει;» διερωτήθηκε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στις καταγγελίες του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου περί παρεμβάσεων συμβούλου του Πρωθυπουργού στη Δικαιοσύνη.

propoli

Ζητώντας τον λόγο επί προσωπικού για να απαντήσει στα όσα είπε ο Πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή ομιλία του στη διάρκεια της συζήτησης που διεξάγεται για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η κ. Γεννηματά είπε απευθυνόμενη στον Αλ. Τσίπρα: «Πρώην συνεργάτες είναι σήμερα ‘καμένοι’ γιατί τόλμησαν να συνεργαστούν μαζί σας… Ο κ. Αλαβάνος, ο κ. Βαρουφάκης, τώρα ο κ. Καμμένος… Ο κατάλογος μακραίνει διαρκώς».

Τόνισε επίσης ότι «η καταψήφιση της Συμφωνίας είναι πράξη εθνικής ευθύνης» γιατί «δεν προστατεύει τα συμφέροντα του τόπου» και πρόσθεσε απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό: «Με την Κεντροαριστερά δεν θα τα βγάλετε πέρα… γυρίζει εναντίον σας».

«Δεν είναι σοσιαλιστής ο Τσίπρας»

Σχολιάζοντας σχετική αναφορά του πρωθυπουργού η κ. Γεννηματά είπε ότι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ είναι σοσιαλιστής και γι’ αυτό – όπως παρατήρησε – φρόντισε να διασφαλίσει τα συμφέροντα της χώρας του. «Το θέμα είναι τι κάνατε εσείς για τη χώρα μας, όχι ο Ζάεφ για τη δική του» ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο κ. Τσίπρας «ούτε σοσιαλιστής είναι, ούτε τα συμφέροντα της χώρας κατάφερε να διαφυλάξει».

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για ψέματα και διαστρέβλωση της αλήθειας.

«Ή ψεύδεστε συνειδητά ή είστε άσχετος.

Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι η συμφωνία της Οχρίδας ήταν μια εσωτερική υπόθεση για τα Σκόπια και δεν είχε καμία ανάμιξη η χώρα μας και η κυβέρνηση Σημίτη» είπε, καταλογίζοντας στον Πρωθυπουργό ότι «προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις».

Τόνισε ακόμη πως η απόφαση του ΟΗΕ για το όνομα FYROM, έγινε επί κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1993 και δεν είχε καμία σχέση με την ενδιάμεση συμφωνία του Ανδρέα Παπανδρέου.

Αναφερόμενη τέλος στα όσα είπε ο κ. Τσίπρας για τις επιθέσεις εναντίον βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Γεννηματά επεσήμανε: «Έχει έρθει η ώρα να κοιτάξετε στον καθρέφτη σας. Δεν έχετε καταδικάσει τις επιθέσεις εναντίον του ΠΑΣΟΚ και των στελεχών του και όλα αυτά έγιναν με τη συμμετοχή των δικών σας στελεχών». «Αυτός ο κύκλος της βίας ξεκίνησε στις πλατείες των Αγανακτισμένων και εκεί ήσασταν μαζί ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ. και η Χρυσή Αυγή» συνέχισε για να προσθέσει ότι «αυτός ο κύκλος πρέπει να κλείσει».

Loading