Γεννηματά: «Ομολόγησαν ότι άφησαν  τους ανθρώπους να καούν αβοήθητοι»

«Ομολόγησαν ότι αποφάσισαν να αφήσουν τους ανθρώπους να καούν αβοήθητοι» ανέφερε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φ. Γεννηματά σε συνέντευξή στον ΑΝΤ1.

propoli

«Η θλίψη είναι ανείπωτη , θρηνούμε για τους νεκρούς σε μια κατεστραμμένη πόλη. Στεκόμαστε δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη, σε όσους έχουν πληγεί, έμπρακτα. Με πρωτοβουλίες, εθελοντές και συγκεκριμένες προτάσεις» τόνισε.

 «Οι ευθύνες είναι εγκληματικές»

Η κ. Γεννηματά αναρωτήθηκε αν εφαρμόστηκε κάποιο σχέδιο για την αποτροπή ή έστω τον περιορισμό της καταστροφής ;

«Είτε υπήρξε λάθος εκτίμηση της κατάστασης και επομένως και λάθος διαχείριση, είτε όπως είπαν στη χθεσινή συνέντευξη, εκτίμησαν τον κίνδυνο και συνειδητά αποφάσισαν να κάνουν αυτή τη διαχείριση που οδήγησε στο θάνατο τόσους ανθρώπους» σημείωσε η κ. Γεννηματά για να δώσει την απάντηση ότι «είναι εγκληματικές οι ευθύνες τους».

«Ομολόγησαν ότι αποφάσισαν να αφήσουν τους ανθρώπους να καούν αβοήθητοι»

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι δεν υπάρχει άλλοθι σε συνωμοσίες και ασύμμετρες απειλές και φαινόμενα. «Δεν θα κρύψουν, είπε, έτσι τις ασύμμετρες ευθύνες τους.

 «Αν ασχολούνταν με τη φωτιά, στο εκατοστό από όσο με την προπαγάνδα, δε θα ζούσαμε αυτήν την τραγωδία»

«Χθες ισχυρίστηκαν ότι μιάμιση ώρα κράτησε το φαινόμενο. Δηλαδή με βάση τις 9 . Το είπαν ακριβώς οι ίδιοι άνθρωποι που ήταν παρόντες στο show με τον Πρωθυπουργό, 2.5 ώρες μετά, στις 11.30. Τότε που εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός, πολύ αργά το βράδυ στο Κέντρο Επιχειρήσεων και ενώ υπήρχαν ήδη νεκροί και πολλοί εγκλωβισμένοι, ασχολήθηκε με τα περί «ασύμμετρης απειλής» ανέφερε.

Η κ Γεννηματά επεσήμανε την απορία που είχε ο πρωθυπουργός τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας όταν χωρίς να γνωρίζει για την τραγωδία στο Μάτι,  ρωτούσε «τι ώρα το πρωί θα πετάξουν ξανά τα αεροπλάνα» .

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τους αρμόδιους ότι έκαναν συνειδητή επιχείρηση εξαπάτησης και συγκάλυψης και ότι διαθέτουν κυνισμό χωρίς όριο.

«Αν ασχολούνταν στο ελάχιστο με την πυρκαγιά , στο εκατοστό απ όσο με την προπαγάνδα, δεν θα ζούσαμε αυτή την τραγωδία. Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να φύγουν» κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Loading