INTIME

Γεννηματά σε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Είστε επικίνδυνοι για τη χώρα»

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της στη συζήτηση της πρότασης μομφής που είχε καταθέσει η ΝΔ.

propoli

«Δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση, πουθενά και για κανένα θέμα. Είστε θλιβερή μειοψηφία, είστε επικίνδυνοι για τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

«Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδα, ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να αποφασίσει πριν βρεθεί ενώπιον τετελεσμένων», δήλωσε μεταξύ άλλων, κάνοντας λόγο για μία κυβέρνηση «σε αποδρομή, που υποκύπτει στις πιέσεις».

«Ο κ. Τσίπρας έχει όλη την ευθύνη για τη διαπραγμάτευση, αλλά και για τον διχασμό της κοινωνίας», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:

«Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν στελέχη που πρότειναν στο παρελθόν να δώσουμε τα πάντα στη FYROM, ενοχοποιώντας και τις κινητοποιήσεις των πολιτών κατά του αλυτρωτισμού».

«Καμία ανοχή στους φασίστες», τόνισε η Φ. Γεννηματά

Όσον αφορά το επεισόδιο με τον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ τόνισε: «Καμία ανοχή στους φασίστες» και ζήτησε από τη δικαιοσύνη «επιτέλους να προχωρήσει η δίκη της Χρυσής Αυγής».

Όσον αφορά το Σκοπιανό, επέκρινε τις «διαχρονικές ευθύνες της ΝΔ», κάνοντας λόγο για «κόμμα μπαμπούσκα», ενώ για τη στάση του ΚΙΝΑΛ είπε: «Πιστεύουμε στη λύση, αλλά όχι σε οποιαδήποτε λύση».

Υποστήριξε, επίσης, πως η συμφωνία έχει θετικά σημεία, αλλά τόνισε πως η υλοποίησή τους δεν εξαρτάται από την Ελλάδα, αλλά από τη γειτονική ώρα, την ώρα που «οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνουμε εμείς είναι άμεσες».

«Δεν πρέπει να βιαστείτε, κ. πρωθυπουργέ, να προχωρήσετε στις υπογραφές», είπε στη συνέχεια, απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα.

Για τον ίδιο, εξάλλου, η κ. Γεννηματά είπε πως «όταν διαπραγματεύεται ο κ. Τσίπρας, πρέπει να ανησυχούν όλοι οι Έλληνες» και κατέληξε λέγοντας πως ο πρωθυπουργός «θα κριθεί από την ιστορία, αλλά και από τον ελληνικό λαό στις εκλογές, όπου το όχι δε γίνεται ναι».

Loading