Γεννηματά: «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος»

Διμέτωπο αγώνα κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, τους οποίους αποκάλεσε «δυο όψεις του ίδιου νομίσματος», κήρυξε η Φώφη Γεννηματά στην παρουσίαση των 11 προτάσεων του Κινήματος Αλλαγής «για ένα πραγματικό κοινωνικό κράτος».

propoli

«Αυτή η κεντρική επιλογή μας είναι αυτή που μας διαφοροποιεί απόλυτα από τις συντηρητικές και λαϊκιστικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας» υποστήριξε, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για υποκρισία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «γυρίζει ολοταχώς στις πιο συντηρητικές αντιλήψεις της παλιάς δεξιάς».

Οι 10+1 προτάσεις

Όσον αφορά στις 11 προτάσεις του ΚΙΝΑΛ «για ένα πραγματικό κοινωνικό κράτος», τόνισε αυτό δεν μπορεί να διαμορφωθεί με προσωρινά επιδόματα και λογικές ελεημοσύνης.

  1. Εγγυημένο κοινωνικό εισόδημα που εξασφαλίζει επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους Έλληνες που βιώνουν τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
  2. Αύξηση του κατώτερου μισθού, μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων
  3. Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις με ενίσχυση και υποχρεωτική εφαρμογή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων.
  4. Κατώτερη εγγυημένη σύνταξη για τον μεμονωμένο συνταξιούχο στα 500 ευρώ.
  5. Κανένα παιδί έξω από τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.
  6. Επιδότηση της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα – Η μισθολογική δαπάνη για κάθε επί πλέον θέση εργασίας στις επιχειρήσεις, υπολογίζεται ως έξοδο (που εκπίπτει της φορολογίας) με συντελεστή αυξημένο κατά 30%. Ειδικά για νέους, άνεργους άνω των 55 ετών, γυναίκες άνεργες ο συντελεστής αυξάνεται κατά 50%
  7. Στροφή των προγραμμάτων που επιδοτεί το ΕΣΠΑ, από τα stage στο Δημόσιο, σε Προγράμματα Εργασιακής Εμπειρίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ώστε να δημιουργηθούν πραγματικές γνώσεις και δεξιότητες και να βρίσκουν οι άνεργοι δουλειά.
  8. Καθολικές υπηρεσίες φροντίδας.
  9. Προάσπιση των δικαιωμάτων για όλους – Ενισχύουμε τις δομές και τις υπηρεσίες που απευθύνονται σε ευάλωτες κατηγορίες όπως οι πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, οι εξαρτημένοι από ουσίες, τα θύματα βίας λόγω φύλου, οι οροθετικοί, οι αποφυλακισμένοι κ.α.
  10. Προστατεύουμε την πρώτη κατοικία των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς και

10+1 Ριζική αλλαγή του αντι-ασφαλιστικού «νόμου Κατρούγκαλου», του νόμου της ντροπής, που υπονομεύει την κοινωνική ασφάλιση, μετατρέπει τις συντάξεις σε φιλοδωρήματα, εξοντώνει επαγγελματίες, αγρότες και επιστήμονες.

 

 

 

Loading