Γεροβασίλη: «Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι καμιάς οργάνωσης»

Μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό ανέλαβε την δύσκολη θέση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη και σε σημερινή της συνέντευξη στην εφημερίδα «Kontranews», η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρει τις βάσεις πάνω στις οποίες θα κινηθεί.

propoli

Τονίζει συγκεκριμένα, ότι «η προστασία των πολιτών είναι ουσιώδης και κρίσιμη για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου» και διευκρινίζει ότι «μιλάμε για προστασία των πολιτών και όχι για καταστολή».

Παρ’ όλα αυτά αναφερόμενη στον Ρουβίκωνα και τις δράσεις του, η Ολ. Γεροβασίλη σημειώνει ότι «δεν θα παίξουμε το παιχνίδι καμιάς οργάνωσης και κανενός συστήματος ως κύμβαλα αλαλάζοντα. Η ασφάλεια των πολιτών είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση, που δεν μπορεί να υπόκειται στους κανόνες του τηλεοπτικού θεάματος, των οπαδικών αντεγκλήσεων και των μικροπολιτικών αναγνώσεων».

Σ’ ότι αφορά την συνεργασία της με την υφυπουργό, Κατερίνα Παπακώστα η οποία προέρχεται από διαφορετικό πολιτικό πόλο, τονίζει πως «η κυβέρνηση έχει πολιτικό πρόγραμμα που υποχρεούται να φέρει εις πέρας ανεξαρτήτως προσώπων και καταβολών» προσθέτοντας ότι «ο τόπος πρέπει να πάει μπροστά – κι αυτό συνιστά το προοδευτικό στοίχημα της κυβέρνησης – και πρέπει να πάει μπροστά με τους πολλούς – κι αυτό είναι το εθνικό στοίχημα της κυβέρνησης».

Τέλος, η Όλγα Γεροβασίλη επιτέθηκε κατά του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κυρίαρχη προοδευτική δύναμη του τόπου και όχι το μετεξελιγμένο ΠΑΣΟΚ που έχει εγκαταλείψει κάθε προοδευτική οδό, στρεφόμενο δεξιότερα».

Loading