INTIME (φωτ. αρχείου)

Γεροβασίλη: «Η αστυνομία είναι ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της»

«Η αστυνομία είναι ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της» δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.

propoli

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για πολιτικά και μιντιακά κέντρα τα οποία, όπως είπε, προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας, προσβάλλοντας διεθνώς τη χώρα. «Δηλαδή η παραβατικότητα ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ και επιτείνεται επί ΣΥΡΙΖΑ;» αναρωτήθηκε, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι «η μικροπαραβατικότητα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια» αποδίδοντάς την στην οικονομική κρίση.  Παρατήρησε δε ότι «προβλήματα όσον αφορά την εγκληματικότητα, την παραβατικότητα, υπήρχαν και θα υπάρχουν», συμπληρώνοντας πως η Αστυνομία επιχειρεί και υπάρχουν θετικά αποτελέσματα.

Όσον αφορά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τα κρούσματα εγκληματικότητας που παρατηρούνται στους χώρους του, η Όλγα Γεροβασίλη υποστήριξε ότι από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου, έχουν γίνει 49 συλλήψεις για ναρκωτικά και σχηματίστηκαν 43 ποινικές δικογραφίες, εκ των οποίων έξι με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Αυτά αφορούν δράσεις πέριξ του πανεπιστημίου «εκεί όπου η αστυνομία μπορεί να παρέμβει και είναι εντελώς δική της υπόθεση» εξήγησε.

«Η αστυνομία κινείται εντός του νομικού πλαισίου»

Σε ερώτηση για το πανεπιστημιακό άσυλο, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε ότι «το άσυλο έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, και στα πλαίσια του νομικού πλαισίου της χώρας κινείται η αστυνομία. Πάντα με ενημέρωση από τους πρυτάνεις και καθοδήγηση από εισαγγελικές αρχές. Η αστυνομία δεν κινείται από μόνη της, όπως ξέρετε».

Στο ερώτημα που της τέθηκε πως «η Νέα Δημοκρατία σας λέει ότι ο Ρουβίκωνας είναι δικός σας. Και επειδή είναι δικός σας δεν τον πειράζετε», η Όλγα Γεροβασίλη επικαλέστηκε τον… Ανδρέα Παπανδρέου: «Έτσι ήταν και ο Αντρέας Παπανδρέου, ο ‘αρχηγός της 17 Νοέμβρη’. Το ίδιο σχέδιο είναι αυτό» υποστήριξε.

Τέλος, υποστήριξε ότι εκεί που υπάρχουν παραβατικές ενέργειες, «πρέπει και οφείλει η αστυνομία να δράσει», αλλά στο τρικάκι, θα πρέπει να συλλάβει τη μισή Ελλάδα, καθώς υπάρχει και συνδικαλιστικό κίνημα που κινείται με πανό και τρικάκια». «Θα πρέπει να καταλύσουμε τη Δημοκρατία – τόνισε η κ. Γεροβασίλη. Κάποιοι μπορεί να το θέλουν. Εμείς δεν θα το κάνουμε ποτέ αυτό».

 

Loading