Γεωργαντάς: «Πόσοι ακόμα φίλοι και συγγενείς θα διοριστούν σε θέσεις ευθύνης;»

Απαντήσεις σε δύο «κρίσιμα ερωτήματα» ζητά ο Γιώργος Γεωργαντάς από τη νέα υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

propoli

Με αφορμή επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσαν την Τετάρτη (19/9) 30 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία καταγγέλλουν «επιχείρηση πλήρους κομματικοποίησης της Δημόσιας Διοίκησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ελπίζουμε η νέα Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης να μην ακολουθήσει την πρακτική της προκατόχου της και να δώσει στη Βουλή συγκεκριμένες απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που θέτουμε. Συγκεκριμένα:
  1. Γιατί εδώ και πέντε μήνες η Κυβέρνηση δεν αποκαλύπτει τα ονόματα των τεσσάρων (4) Υπουργών που ζήτησαν και πήραν από το ΑΣΕΠ τα στοιχεία από τους φακέλους των υποψηφίων Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων; Γιατί κρύβεται και δεν δίνει εξηγήσεις για μια διαδικασία διαβλητή και έωλη, τόσο νομικά όσο και ηθικά, η οποία μάλιστα ήδη αποτελεί και αντικείμενο ποινικής αξιολόγησης από τη Δικαιοσύνη;
  2. Πόσους ακόμα φίλους και συγγενείς προτίθεται να διορίσει σε θέσεις ευθύνης, πριν αποφασίσει την ουσιαστική λειτουργία του Μητρώου Επιτελικών Στελεχών του Δημοσίου που καθυστερεί από τον Οκτώβριο του 2016;».

Loading