Γεωργαντάς: «Όποιος καταψηφίσει την πρόταση μομφής ανοίγει το δρόμο για τις Πρέσπες»

Την εθνική συνείδηση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχείρησε να «αγγίξει» ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς, επισημαίνοντας πως όποιος καταψηφίσει την πρόταση μομφής ανοίγει το δρόμο για τις Πρέσπες.

propoli

Ο βουλευτής Κιλκίς έκανε λόγο για μια «ιστορική» πρόταση δυσπιστίας στα ελληνικά πολιτικά χρονικά διότι είναι η πρώτη που έγινε για ένα εθνικό ζήτημα. «Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας», εξήγησε, «είναι να αποδομηθεί η συμφωνία με την ΠΓΔΜ την οποία η κυβέρνηση δεν έθεσε στην έγκριση της Βουλής».

Πρόσθεσε ακόμα ότι ο δεύτερος βασικός λόγος ανάληψης αυτής της πρωτοβουλίας εκ μέρους της ΝΔ είναι για να αναλάβει ο καθένας την ιστορική και πολιτική ευθύνη που του αναλογεί για την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ και τα όσα θα επακολουθήσουν.

«Θα σας δούμε όλους το Σάββατο»

«Η ψήφος των βουλευτών, το Σάββατο, κατά της πρότασης δυσπιστίας ανοίγει τον δρόμο για τις Πρέσπες. Η υπερψήφιση της πρότασης δυσπιστίας ακυρώνει αυτή τη συμφωνία. Ο κάθε βουλευτής τοποθετείται και ή συνυπογράφει μαζί με τον κ. Κοτζιά, την Κυριακή αυτή τη συμφωνία, ή τον αποτρέπει από το να πάει και να την υπογράψει. Δεν κρυβόμαστε πια! Θα σας δούμε όλους το Σάββατο» κατέληξε ο Γιώργος Γεωργαντάς, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να πάρει την έγκριση της Βουλής πριν υπογράψει στις Πρέσπες.

 

Loading