Γκάλοπ: Πάνω από 9 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ

Αυτοδυναμία και διαφορά πάνω από 9 ποσοστιαίες μονάδες «δίνουν» δύο νέα γκάλοπ που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας από τα δελτία ειδήσεων του Alpha και του Open.

propoli

Είχε προηγηθεί δημοσκόπηση της Prorata που άνοιγε την ψαλίδα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κατά13 μονάδες.

Πιο αναλυτικά τα ευρήματα:

Στις 9,4 μονάδες υπολογίζει τη διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η έρευνα της Metron Analysis που παρουσίασε ο Alpha, διαφορά που εξασφαλίζει στη ΝΔ αυτοδυναμία και 155 έδρες.

Η Μetron δίνει επτακομματική βουλή με την Ένωση Κεντρώων και την Πλεύση Ελευθερίας να μένουν εκτός Κοινοβουλίου.

Ειδικότερα, μεσοσταθμικά η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος δίνει για τη ΝΔ ποσοστό 38,6% στον ΣΥΡΙΖΑ 29,2%, στο ΚΙΝΑΛ 7,5%, στο ΚΚΕ στο 5,2%, στη Χρυσή Αυγή 4%, στην Ελληνική Λύση 3,4% και στη ΜέΡΑ25 το 4,5%.

Επίσης από τα ευρήματα της δημοσκόπησης προκύπτει ότι:

– Το 91% των ερωτηθέντων δηλώνει πρόθυμο να πάρει μέρος στις εκλογές

– Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 28% και ακολουθεί ο Τσίπρας με 25%. Ο «κανένας» στο 31%.

– Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση και στις θετικές γνώμες με 45%.

– Φαίνεται ότι η αρνητική ψήφος υποχωρεί και η επιλογή θα γίνει με βάση την προσδοκία. Ο βασικός υποδοχέας της δυσαρέσκειας είναι το κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη.

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 7,4 μονάδες. Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 24.2% η ΝΔ 31,6%, το ΚΙΝΑΛ 6,2%, το ΚΚΕ 4,2% και η ΧΑ 3,3%.

Η δημοσκόπηση της Alco για το Open

Προβάδισμα 9,7% μονάδων δίνει στη ΝΔ και την πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η δημοσκόπηση της Alco για το δελτίο ειδήσεων του Open.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 8,8 μονάδες. Ειδικότερα, στην αναγωγή επί των εγκύρων τα κόμματα λαμβάνουν:

ΝΔ: 34%
ΣΥΡΙΖΑ: 24,3%
ΚΙΝΑΛ: 7%
ΚΚΕ: 4,3
Χρυσή Αυγή: 3,6%
Ελληνική Λύση: 3,1%
ΜεΡΑ25: 2,6%

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 31,1% έναντι 22,3 του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,3%, το ΚΚΕ με 3,9%, η Χρυσή Αυγή με 3,3%, η Ελληνική Λύση με 2,8% και με 2,4% το ΜεΡΑ 25.  Οι αναποφάσιστοι στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση βρίσκεται στο 12,7%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 12 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα ποιος θα κυβερνήσει καλύτερα για τη μεσαία τάξη.

Το 50% των ερωτηθέντων απάντησε «ναι» στο ερώτημα αν θεωρείτε αναγκαία η αυτοδύναμη κυβέρνηση, έναντι 38% που απάντησε όχι, ενώ οι υπόλοιποι απάντησαν «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται και στο ερώτημα ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο (33% έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα), ενώ ο «κανένας» βρίσκεται στο 38%.

Loading