INTIME

«Αλητεία, ντροπή και θράσος οι δηλώσεις Πολάκη»

Μύδρους κατά του Παύλου Πολάκη και του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε στον Flash Radio 99.4 και στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» με τους Θόδωρο Παπαδόπουλο και Σταμάτη Βαλασιάδη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Α’ Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, με αφορμή το σάλο που προκλήθηκε με την ανάρτηση του υπουργού Υγείας για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

propoli

Ο κ. Γκιουλέκας τόνισε μεταξύ άλλων πως βρέθηκε χθες με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο στο Ζάππειο, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του Βέμπερ και του είπε πως η αθλιότητα Πολάκη, δεν προσβάλει μόνο τον ίδιο, αλλά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. «Στην Ελλάδα πάντοτε σεβόμασταν όλους τους συνανθρώπους μας και πάντα είχαμε πολύ ψηλά στην καρδιά μας εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα και αποδεικνύονται πετυχημένοι αγωνιστές της ζωής. Ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και παρόλα αυτά, πήγε στην Ιατρική, έκανε μεταπτυχιακό και βρίσκεται εδώ που βρίσκεται τώρα και ξαφνικά ο υπουργός Υγείας τον κρίνει στο Twitter, τότε αυτό λέγεται αθλιότητα».

«Τσίπρας = Πολάκης, Πολάκης = Τσίπρας»

Συνεχίζοντας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε πως ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα καταθέσουμε πρόταση μομφής εναντίον του κ. Πολάκη, διότι «θέλουμε να δούμε αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα καλύψουν την αθλιότητά του. Αμέσως μετά, εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος από τη Βουλή είπε να μην παρεξηγούμε τον Πολάκη γιατί είναι “λίγο αψύς”», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιουλέκας.

Και πρόσθεσε: «είναι φοβερό ότι ο Τσίπρας κάλυψε τον Πολάκη. Αντί να ζητήσει συγγνώμη ο υπουργός Υγείας, άρχισε να τα μασάει κιόλας, λέγοντας πως έκανε πολιτική κριτική. Είναι ντροπή, αλητεία και θράσος, τον καταγγέλλουμε και τον στιγματίζουμε με κάθε χρόνο, όχι ως Νεοδημοκράτες, ούτε ως αντίπαλοι, αλλά ως Έλληνες πολίτες που ντρεπόμαστε να υπάρχουν τέτοια άτομα στην ελληνική κοινωνία».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζοντας έκανε λόγο για «Τσίπρα = Πολάκης και Πολάκης = Τσίπρας», ενώ τόνισε πως λυπάται ειλικρινά, γιατί ο Τσίπρας άπλωσε με τη στάση του την κατάντια στο ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνησή του.

«Θυσιάζουν το εκπαιδευτικό σύστημα για λίγες ψήφους»

Αναφορικά με το ν/σ Γαβρόγλου που ψηφίστηκε την Τετάρτη στη Βουλή, ο κ. Γκιουλέκας εξαπέλυσε αιχμές κατά του Κώστα Γαβρόγλου, κάνοντας λόγο για «μεθόδευση» της διαδικασίας. «Έφεραν ένα ν/σ την Τρίτη τα μεσάνυχτα και ψηφίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης και έπρεπε σε λίγες ώρες να διαβάσουμε 1.120 σελίδες, κάτι το οποίο είναι αδύνατον. 2ον σε αυτό το ν/σ είναι όλη η εκπαιδευτική κοινότητα αντίθετη: η ΟΛΜΕ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Κρήτης, το Μετσόβιο, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, όλα τα Πανεπιστήμια είναι αντίθετα, όπως και όλα τα ΤΕΙ, διότι καταργούνται. Μεθόδευσε τη διαδικασία ο κ. Γαβρόγλου έτσι ώστε στην Επιτροπή να μην ακουστούν άνθρωποι οι οποίοι παλιότεροι είχαν τολμήσει διαφωνήσει μαζί του. Δεν κάλεσε τον πρόεδρο της Συνόδου των Πρυτάνεων, τον άνθρωπο που εκφράζει την Πανεπιστημιακή Κοινότητα και έπρεπε να μεταφέρει την άποψή του στην Επιτροπή όπου οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων καταθέτουν τις απόψεις του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «περνούσαν τροπολογίες και ιδρύονταν σχολές, με απλές υπουργικές τροπολογίες. Αυτό το ν/σ φέρνει τα πάνω κάτω στην Παιδεία, δεν έχει ακολουθηθεί καμία ακαδημαϊκή διαδικασία και είναι κόντρα όλη η εκπαιδευτική κοινότητα, ο κ. Γαβρόγλου και η κυβέρνηση Τσίπρα φέρνει τώρα που τελειώνει η θητεία τους, ένα ν/σ το οποίο καταργεί τα ΤΕΙ, υποβαθμίζει την τεχνολογική εκπαίδευση, δημιουργούν σχολές δύο ταχυτήτων».

«Είναι επικίνδυνοι»

Ο κ. Γκιουλέκας συνεχίζοντας τόνισε πως με το ν/σ Γαβρόγλου «καταργείται η ισονομία στο απολυτήριο, γίνεται ένα μπάχαλο, ένα ν/σ που αισθανθήκαμε ντροπή στη Βουλή. Μας έκανε τρομερή εντύπωση η ευκολία με την οποία η κυβέρνηση Τσίπρα και ο κ. Γαβρόγλου δέχονταν και ίδρυαν σχολές την τελευταία στιγμή με απλές τροπολογίες. Αυτή είναι η κατάντια του πολιτικού συστήματος, είναι η κατάντια του λαϊκισμού και δείχνει ότι οι άνθρωποι για να εξασφαλίσουν μερικές ψήφους, θυσιάζουν ακόμη και το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Αυτό δείχνει και το πόσο επικίνδυνοι είναι αυτή η κυβέρνηση και εγκαλώ μία ώρα αρχύτερα μέσα από τις εκλογές, να φύγει».

Loading