INTIME

«Κανονικότητα μόνο όταν αποκατασταθεί η Δημοκρατία»

Την εκτίμηση ότι «ο Τσίπρας κυβερνάει με μεθόδους εκτροπής» διατύπωσε στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στον νομό Λακωνίας, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

propoli

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ, ο Λ. Γρηγοράκος τόνισε ότι «πρέπει να πάμε σε ένα καθαρό συνέδριο, με καθαρές θέσεις, καθαρές σχέσεις μεταξύ μας, και καθαρό πολιτικό λόγο για το τι θα πούμε στη κοινωνία. Πράγματα τα οποία παρά τη μεγάλη προσπάθεια που είχε κάνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ η κυριά Γεννηματά, η οποία είχε προσπαθήσει το ΚΙΝΑΛ, αυτό το καινούργιο κίνημα, να το κρατήσει ενωμένο αλλά δυστυχώς υπήρξαν φυγόκεντρες δυνάμεις και όχι κεντρομόλες δυνάμεις μετά από τις εκλογές και κάποιοι που δεν τους άρεσε το αποτέλεσμα, σηκώθηκαν και έφυγαν».

Παράλληλα χαρακτηρίζοντας ως «πολιτική δειλία» την απόφαση των ατόμων εκείνων που αποφάσισαν να φύγουν από το ΚΙΝΑΛ, τόνισε ότι «ήρθαν 212.000 Έλληνες πολίτες και έδωσαν εντολή φτιάξτε κάτι καινούργιο κάτι διαφορετικό, λείπει αυτό από τη χώρα, λείπει η κεντροαριστερά διότι αυτή η αριστερά που ζούμε σήμερα η γιαλατζί είναι ακραία, περιφρονεί τον λαό, δεν σέβεται την εντολή του λαού, είναι χαοτική στην ιδεολογία της, είναι ιδεοληπτική. Βλέπεις πράματα και θάματα που κανείς δε θα μπορούσε να τα φανταστεί. Πήρε την εξουσία και κάνει τελικά ό,τι της καπνίσει χωρίς να σέβεται τον κανονισμό της βουλής, το σύνταγμα, τους πολίτες, την ίδια της ιστορία της Ελλάδας».

«Έχουμε φαινόμενα παρακράτους»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ανερμάτιστη πολιτική ιστορία. Είναι κάτι πολύ διαφορετικό το οποίο δε μπορεί κανένας να προβλέψει πως θα λειτουργήσει. Είναι ένα κόμμα χωρίς στρατηγική. Βέβαια έχει κάποιους παλιούς ΠΑΣΟΚους εκεί πέρα, κάποιους δημοσκόπους του Άκη, Βερναρδάκηδες κλπ που απειλούν ότι δεν θα μπούμε στην επόμενη βουλή. Εγώ προειδοποιώ τον κύριο Βερναρδάκη μήπως γίνει το αντίστροφο από αυτό που πιστεύει, και ότι όλα αυτά που βλέπει στις δημοσκοπήσεις δεν είναι η αλήθεια, παρά είναι κάτι άλλο που ο ίδιος ούτε το έχει φανταστεί. Και γιατί το λέω αυτό; Διότι αυτή η παράταξη που κυβερνάει τον τόπο σήμερα, διολισθαίνει συνέχεια, και πέφτει σε θεσμικά αδικήματα. Είναι μια κυβέρνηση κουρελού, που κουρελιάζει τη Δημοκρατία», εκτίμησε ο Λ. Γρηγοράκος.

Από την πλευρά του, άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «δεν είναι εξαίρεση ο Πολάκης. Είναι ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που φέρεται σαν τον Πολάκη. Δηλαδή είναι ένας ιδιότυπος ακροδεξιός φασισμός, ο οποίος έχει τον μανδύα της αριστεράς. Πείτε μου σε τι θα διέφερε αν δεν ήταν στέλεχος της αριστεράς ο Πολάκης, ο οποίος βγαίνει και τα κάνει μαντάρα ας πούμε δεν σέβεται το σύνταγμα, δεν σέβεται τίποτα;».

Ακόμα, τόνισε ότι «όλα αυτά που γίνονται με τους κουκουλοφόρους, τους δασοφόρους, τα δικαστήρια, τις μηνύσεις, με τη Novartis, με τις διαρροές σε φιλικές εφημερίδες, αυτά δείχνουν παρακράτος. Οι διάλογοι θα σε λιώσω, θα σε συντρίψω, μεταξύ του Καμμένου και του Κοτζιά δείχνουν ότι είμαστε σε μια Δημοκρατία δυτικού τύπου; Τι είναι; Δεν είναι συνδικάτο εγκλήματος αυτό; Αθλιότητες είναι αυτά.

Αυτά που έκαναν εναντίον της Δημοκρατίας, με πράξεις, με συνθήματα, με όλα αυτά, που της μείωσαν την αξιοπρέπεια, τις αξίες της, τα ιδανικά της, αυτό το πολίτευμα που δε μπόρεσε κανείς να το αλλάξει 2.500 χρόνια, ήρθαν αυτοί και το καταπάτησαν. Όταν έρθει η δημοκρατία, όχι εκδικητικά, η ίδια η Δημοκρατία, θα είναι αυτό το πολίτευμα που θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους και αυτή η χώρα θα έρθει σε κανονικότητα».

Loading